TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Duonoje kepta duona

Maždaug prieš trejetą metų Kalnų kaime (Užusalių sen.) gyvenančiai Jadvygai Žuromskienei kilo mintis pradžiuginti savo šeimyną neįprastu patiekalu - nei labai įmantriu, nei labai paprastu.

Moteris parduotuvėje nusipirko apvalų nesupjaustytą juodos duonos kepalą. Plutą ap­šlakstė sirupu, išskobtą minkštimą sutrupino, į jį pridėjo nemažai cina­mono, pabarstė kokoso drožlių, cukraus, palaistė ištirpdytu medumi. Šią masę sudėjo sluoksniais su smulkiai supjaustytais obuoliais, viršų papuošė uo­gomis ir pašovė į orkaitę.

Kepinys beveik pavyko  iš karto, vienintelis trūkumas - šiek tiek per daug apkepusi duonos pluta. Kitą kartą moteris padarė mažą gudrybę - duoną apgaubė folija. Vėliau eks­perimentavo - dėjo įvairesnių vaisių: slyvų, abrikosų, žodžiu, ką tuomet po ranka turėjo.

Duonos tortą pamėgo ir dukros, ir anūkai, ją ragavo seniūnijos šventės dalyviai. “Toks pava­dini­mas - pernelyg “mand­ras”, - kuklinasi ponia Jadvyga. - Pava­dinkite geriau “Duonoje kepta duona”.

Puiki šeimininkė iki šiol neužmiršusi  savo vaikystės, jaunystės laikų valgių - kepa vėdarus, kokorius su kopūstais ir morkomis, daugybę kitų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"