TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Estijos pirmoji ponia išleido kulinarinę knygą

2011 10 20 16:29

Gimtojo miestelio Abja knygyne Estijos prezidento žmona Evelin Ilves pristatė anglų ir estų kalbomis išleistą savo kulinarinę knygą "Gifts of taste" ("Skonio dovanos"). Spalio pabaigoje 5.000 egzempliorių tiražu išleista knyga bus pristatyta Estijai skirtoje Helsinkio knygų mugėje.

"Varrak" leidyklos išleistos 272 puslapių knygos iliustracijų autorius - garsus anglų fotografas Marksteen Adamson. Metų pabaigoje bus išleista ir "Gifts of taste" elektroninė knyga.

"Viena vertus, šios knygos rengimas man buvo hobis ir malonumas, kita vertus – darbas, kurį labai myliu," - sakė Evelin Ilves. "Man išties smagu, kad leidykla taip pat patikėjo, jog pačių paruoštas maistas yra didelė vertybė. Šioje knygoje rasite viską, ką patyriau aš - ir savęs atradimą, ir džiaugsmą dalintis juo su kitais."

Komentuodama knygos rengimo procesą, pirmoji Estijos ponia pasakojo, kad per sostinėje praleistus metus jų ruošto estiško maisto ragavo nemažai valstybių vadovų ir kitų garbingų svečių. "Vietinis maistas paprasčiausiai ir greičiausiai perduoda tikrą informaciją apie šalies vertybes, skonį ir nuotaiką bei klimato sąlygas. Būtent dėl to man džiugu su gero maisto mylėtojais pasidalinti tais ypatingais skoniais, kuriuos atradome", - pridūrė pirmoji Estijos ponia.

Anot Evelin Ilves, "Gifts of taste" - yra kulinarinė kelionė kartu su prezidentine pora ir jų draugais, kurią lydi nuostabi patirtis, atsiradusi gaminant maistą su meile.

"Galiu drąsiai tvirtinti, kad pagal knygoje esančius receptus patiekalus namie galės pasigaminti bet kas. Dauguma patiekalų yra labai nesudėtingi, bet ir sudėtingesnius esu pati išbandžiusi ne vieną kartą.

Ne vienas receptas yra papildytas ar šiek tiek pakeistas, nes žaliava visur šiek tiek skiriasi. Kur reikia, pateikiu keletą variantų, iš kurių galima rinktis", - sakė pirmoji Estijos ponia.

Leidyklos "Varrak" vadovas Priit Maide sakė, kad kulinarijos knyga "Gifts of taste" sudaro vientisą turinio ir vaizdo visumą, į kurią yra įpinta gera maisto ir jo gamybos patirtis. "Mums šios kulinarinės knygos leidyba yra ne tik atsakingas darbas, bet ir didelė garbė," - sakė Priit Maide. "Įsigijome jos leidybos teises, nes asmeniškai tikiu, kad knygos laukia didelė sėkmė. Tai su dideliu pasišventimu parašyta knyga. Labai stiprus asmeninis prisilietimas, kurį į knygą įdėjo Evelin Ilves, suteikia šiems puslapiams gyvumo dar nepradėjus gaminti. Ši knyga turi gerą skonį ir apetitą žadinantį aromatą."

Knygos dizaino autoriaus, dizainerio Dan Mikkin teigimu, kad Evelin Ilves kulinarinė knyga yra bendras tarptautinės komandos darbas. "Knyga yra visapusiškai nuostabi – Evelin paprastai ir širdingai parašytiems receptams puikiai asistuoja Marksteen Adamson nuotraukos, kurios nuostabiai perteikia dar garuojančius patiekalus", - sakė Dan Mikkin.

"Perdėto dekoro atsisakymas ir gryni skoniai suteikia patiekalams ypatingą galią. Pats fotografavimo procesas buvo labai smagus, o patiekalų skonis – puikus".

"Kingitud maitsed" nuotraukų autorius, anglas Marksteen Adamson, yra labai aukštai vertinamas prekių ženklų strategas. Jis yra sukūręs nemažai pasaulinio masto identiteto programų, tarp jų ir prekės ženklo identitetą susivienijus "PriceWaterHouseCoopers", prekės ženklo identitetą susivienijus "Pharmacia" ir "Upjohn Pharmaceuticals", "Niceday" prekės ženklą "WH Smith", kuris yra laimėjęs nemažai prizų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"