TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Europos dienos šventė kvies pažinti 10 šalių virtuves

2014 05 08 11:44
D.Dabrovolskas Organizatorių nuotrauka

Gegužės 9-11 dienomis Vilniuje jau 10-ą kartą vyksianti Europos dienos šventė šiais metais maisto gurmanus kviečia atrasti dešimties Europos šalių virtuvių patiekalus. Šventės metu bus galima paragauti Europos šalių tradicijas atspindinčių patiekalų. 

Virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas pasirūpino, kad visi jie derėtų su alumi. Dar daugiau – jis pasiryžęs įrodyti, jog maisto gamyba bei pateikimas ir masinių lauko renginių metu gali būti aukšto lygio.

Šventės metu veiksianti restoranų mugė „Europos skonis“ gardžiais kvapais vilios visame Vilniaus Gedimino prospekte. Net dešimtyje palapinių bus ruošiami skirtingų Europos šalių patiekalai: Švedijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Rumunijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lietuvos virtuvių.

„Šiais metais mugės lankytojus kviesime pasinerti į skonių jūrą. Ėmiausi iššūkio – atrinkau 10 šalių patiekalus, kurie geriausiai atspindi šalies kulinarines tradicijas. Prie kiekvieno iš jų priderinau geriausiai tinkančią alaus rūšį. Kiekvienas mugės lankytojas galės paragauti ir įvertinti, kurios Europos šalies tradiciniai patiekalai patinka labiausiai. Norime sukurti gurmanišką šventę, kuri leistų kitaip pažvelgti į meniu sudarymą, maisto gamybą ir pateikimą masinių švenčių metu. Maisto bei alaus kultūra didelėse miesto šventėse taip pat gali būti aukšto lygio, o skoniai derėti tarpusavyje“, – neabejoja D.Dabrovolskas.

Mugės svečiams D.Dabrovolsko komanda pasiūlys Europos patiekalų įvairovę. Graikiškai virtuvei „atstovaus“ pita su kiauliena ir pagardais, špinatų pyragas bei karamelizuoti riešutai, Belgijai – midijos, bulvytės bei karštas šokoladas, Švedijai – mėsos kukuliai Kottbullar su spanguolių padažu, marinuotos trijų skonių silkės užkandis ir ja/nej minidešrainiai, Prancūzijai – Nicos daržovių troškinys, svogūnų pica ir macarons, Ispanijai – paelja su jūros gėrybėmis, tapas bei gaspačas. Lietuvišką virtuvę pristatys kraujinės dešrelės su karamelizuotomis morkomis ir lietuviškais obuoliukais, ant žarijų kepta kiaulienos sprandinė su marinuotais pomidorais ir svogūnėliais bei kepto naminio pašteto užkandis su kanapine morka. Prie visų šių patiekalų someljė parinko geriausiai derantį alų.

Profesionalų komanda apgalvojo ir pasiūlys ne tik Europos šalių maisto bei gėrimų geriausią dermę. Siekiant kuo geriau atspindėti šalių išskirtinumą, sukurtos ir specialios dekoracijos – „Europos skonio“ svečius pasitiks autentiškai dešimties Europos šalių fragmentais dekoruotos palapinės, kuriose bus ruošiami minėti tradiciniai patiekalai. Lietuvos palapinė išsiskirs nendrės stiebus imituojančia dekoracija.

Restoranų mugės „Europos skonis“ lankytojai galės atsiskaityti specialia mugės valiuta. Vienoje iš penkių kasų įsigiję 5, 10 ar 15 litų vertės kuponų, juos iškeis į pasirinktos šalies patiekalus.

Europos diena bus švenčiama gegužės 9-11 dienomis Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte: veiks restoranų mugė „Europos skonis“, bus rengiamos įvairios veiklos, žaidimai ir viktorinos apie Europos Sąjungą, Europos Parlamentą ir Europos Parlamento rinkimus. Šventė vyks gegužės 9 d. 12-22 val., gegužės 10 d. 10-22 val., gegužės 11 d. 10-20 val.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"