TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Geriausi pavasario barbekiu kepėjai – estai

2014 03 12 12:14
Organizatorių nuotraukos

Praėjusį savaitgalį sostinėje tradiciškai varžėsi pavasarinio barbekiu kepėjai. Šiais metais žiūrovai galėjo stebėti ne tik besivaržančias Lietuvos ir Estijos barbekiu komandas, kurios ant ugnies ruošė patiekalus iš vištienos, bet ir matyti, kaip siekiama dar vieno Lietuvos rekordo, ir net jo paragauti! Tačiau tai – ne vieninteliai pavasario grilio kepėjų siurprizai.

Nuo pat ankstyvo ryto sostinės centre, V.Kudirkos aikštėje, praeivių ir žiūrovų nosis kuteno malonus laužo dūmo kvapas. Šiais metais į tradicinį pavasario barbekiu turnyrą rinkosi Lietuvos ir Estijos komandos.

Kaip pasakojo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (toliau – LBKA) prezidentas Juozas Kaminskas, kiekvienais metais ant ugnies kepamas vis kitas patiekalas. “Pavasario barbekiu varžytuvės – tradicinis LBKA renginys. Tačiau kasmet jis vyksta netradiciškai, nes renkamės skirtingus produktus, iš kurių komandos ruošia du patiekalus,- sakė Juozas Kaminskas. – Šįkart jos grilyje kepė vištą ir jos sparnelius”.

Teisėjų komisijai vadovavęs Donatas Beinorius teigė, kad “komandos buvo gerai pasiruošusios, tad išrinkti nugalėtoją nebuvo taip paprasta”. Vis dėlto komisija, įvertinusi kiekvieną patiekalą pagal penkis kriterijus (pirmo kąsnio ir viso patiekalo skonį, išvaizdą lėkštėje, iškepimą ir ingredient suderinamumą), be to, aklai (nežinodama, kuri komanda ką gamino, nes gavo sunumeruotus dėžėse), nusprendė, kad pirmosios vietos verta estų komanda “No name BBQ Team”.

Be to, šiais metais buvo renkamas fotogeniškiausias patiekalas, kurį pagamino antroji komanda iš Estijos “Amps BBQ Team”, ir šauniausias ringas: čia nepralenkiamos buvo lietuvių “Kadagio uogos”. Tradiciškai žiūrovai atidavė savo balsus už jiems labiausiai patikusią komandą. Jų simpatijos atiteko lietuvių “Netikėtai”.

Kol komandos varžėsi, geriausi grilio meistrai siekė naujo Lietuvos rekordo – jie kepė didžiausią vištienos “Tulpę”, kuriai panaudojo 5000 vnt. vištienos petelių (beveik 250 kg). Juos išdėliojo ant 3 m aukščio ir 1,5 m pločio karkaso. Rekordą inicijavo LBKA ir AB Vilniaus paukštynas. Jo arbitrai buvo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir baleto primarijus Nerijus Juška.

Kai arbitrai užfiksavo rekordą, didžiausia Lietuvoje “Tulpė”, pagardinta 50 kg padažų (abrikosų ir imbiero, bruknių ir kriaušių bei saldžiarūgščio), buvo išdalinta žiūrovams.

Tačiau varžytuvės ir rekordo siekimas – ne vieninteliai dalykai, traukę mugės dalyvių uoslę ir akis. Maloniai visus stebino linksmai nusiteikusi merginų ir vaikinų kompanija iš Estijos, ant ugnies kepusi paršelį ir vėliau kartu su daržovių garnyru bei estiška duona išdalinusi žiūrovams. Pasak Estijos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Tonio Neiglos, šie žmonės nusprendė tiesiog pajausti šventės dvasią ir pamaloninti kitus.

Kaip sakoma: ir aš ten buvau, alų, midų gėriu, per barzdą varvėjo – burnoj neturėjau...

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"