TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Geriausias pasaulyje restoranas – italų

2016 06 15 6:00
Žymiausias šefo Massimo Botturos patiekalas yra „Penki Parmigiano-Reggiano amžiai“. luxeat.com nuotrauka

Italijoje esantis „Osteria Francescana“ pirmadienį per ceremoniją Niujorke buvo paskelbtas geriausiu 2016 metų pasaulio restoranu. Tai yra pirmas kartas, kai šį apdovanojimą pelno italų įstaiga.

Šefo Massimo Botturos vadovaujamas restoranas „Osteria Francescana“, kuris pernai užėmė antrąją vietą pasaulyje, dabar nugalėjo praėjusių metų geriausiąjį – Ispanijos „El Celler de Can Roca“.

Italų šefas, kurio garsusis, Modenoje įsikūręs restoranas 2013 ir 2014 metais buvo trečias, atsiimdamas apdovanojimą akivaizdžiai jaudinosi. „Noriu padėkoti visiems, nes tai buvo taip sunku. Mūsų visas darbas yra menas“, – pasakė jis.

„El Celler de Can Roca“ šiemet nukrito į antrąją vietą, o trečiojoje yra Niujorko restoranas „Eleven Madison Park“. Pirmajame dešimtuke yra Peru, Danijos, Prancūzijos, Ispanijos, Japonijos ir Austrijos restoranai.

Trys prancūzų šefai gavo individualius apdovanojimus: Paryžiaus restorano „Arpege“ šefas Alainas Passard'as buvo pagerbtas už viso gyvenimo nuopelnus, Prancūzijoje gimusi Dominique Crenn buvo paskelbta geriausia šefe moterimi, o Pierre'as Herme – geriausiu konditeriu.

Pernai kritikai skundėsi, jog šia sistema galima piktnaudžiauti, nes vertinimo komisija neturi pateikti fizinių įrodymų, kad iš tikrųjų lankėsi kokiame nors konkrečiame restorane. Daug tų skundų buvo iš Prancūzijos, kuri 2016 metais po trejų metų pertraukos pateko į pirmąjį dešimtuką, bet niekada nėra laimėjusi pirmosios vietos.

Komisija gyrė M. Botturą už triukus su tradiciniais ingredientais ir ypač – už jo „Penkis Parmigiano-Reggiano amžius“. Tai yra patiekalas, kuriame skirtingomis formomis yra patiekiami skirtingos brandos sūriai.

50 geriausių pasaulyje restoranų sąrašą kasmet skelbia Didžiojoje Britanijoje leidžiamas žurnalas „Restaurant“. Jis sudaromas apklausus 972 vertinimo komisijos narius, tarp kurių – pasaulio šefai, restoranų savininkai, žymiausi gurmanai ir maisto kritikai.

AFP, BNS, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"