TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Geriausių sūrių varžybos

2013 03 18 6:02
Amerikietiškas gaudos sūris pasidabino aukso medaliu./foodherald.com nuotrauka

JAV Viskonsino valstijos Grin Bėjaus mieste buvo surengta geriausių amerikietiškų sūrių paroda. "Sūrių karaliumi" tapo pagal olandišką receptą pagamintas gaudos sūris.

Čempionišką gaudos sūrį pagamino "Penterman" bendrovė. Jam teisėjai, kurie vertino sūrių formą, skonį, spalvą, kvapą bei kitas savybes, skyrė net 98,31 iš 100 galimų taškų. Antroji vieta atiteko pagal prancūzišką receptą pagamintam taranto sūriui. Trečiąja vieta tenkinosi Ilinojuje įsikūrusios bendrovės "Glenview" gaminamas čederio sūris.

"Geriausių sūrių varžybose vyko atkakli kova. Nugalėtojus skyrė vos kelios dešimtosios taško dalys. Galiu pagirti sūrių gamintojus. Jie tikrai pasistengė nustebinti teisėjus", - sakė vienas varžybų teisėjas. Jis pridūrė, kad į visi į prizininkų trejetuką patekę sūriai buvo verti nugalėtojų vardo."Gaudos, taranto ir čederio sūriai gerokai nustelbė savo konkurentus. Kiekvienas jų buvo vertas nugalėtojo vardo", - pažymėjo teisėjas.

Gaudos sūris yra pusiau kietas geltonas karvės pieno sūris, tradiciškai gaminamas Olandijoje. Šio sūrio pavadinimas kilo nuo to paties vardo miesto Pietų Olandijoje. Pirmąkart gaudos sūris paminėtas 1184 metais. Tai yra vienas seniausių sūrių pasaulyje. Šis  sūris yra gaminamas iš pieno, jį kaitinant tol, kol atsiskiria varškė ir išrūgos. Vėliau išrūgos yra sausinamos ir pilama vandens. Tuomet sūris laikomas ir auginamas, kol tampa kietas.

AP, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"