TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Grilio konkursas – „Tautų mugės“ karščiausias patiekalas

2012 09 07 9:49
news.bbqbarbecues.co.uk nuotrauka

Rugsėjo 15 d. Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) visus kepsnių ir sveikos gyvensenos entuziastus, mėgstančius gaminius keptus ant ugnies, kviečia į grilio konkursą „Arvi kalakutų fiesta“, kuris vyks Vilniuje, tarptautinės amatų, valgių ir kultūrų šventės „Tautų mugės“ metu.

Darykime žmones laimingus – kepkime barbekiu ir susiraskime draugų visame pasaulyje – toks konkurso šūkis!

Grilio čempionate kviečiamos registruotis komandos, kurių, kiekvieną turi sudaryti iki 4 žmonių. Jos rungsis, demonstruodamos savo ypatingus kulinarinius sugebėjimus, kūrybingumą ir gerą nuotaiką gamindami iš konkurso organizatorių „Arvi kalakutai“ pateiktos produkcijos. Pirmasis iššūkis – užkandis su padažu, pagamintas iš kalakuto sparnelių, antrasis patiekalas pareikalaus išradingumo gaminant šventinį patiekalą – keptą kalakutą derinamą su rudens sezono vaisiais ir daržovėmis.

Kvepiant grilyje kepamai kalakutienai bus kovojama ne tik dėl geriausiųjų kepėjų vardo, bet ir dėl kitų nominacijų: „Geriausias šventinis patiekalas“, „Geriausias užkandis“, „Gražiausia kompozicija lėkštėje“, „Geriausiai įvaldytas grilius“, „Linksmiausia komandos dvasia“, „Žiūrovų populiariausia komanda“.

Dalyvauti gali visi mėgstantys gaminti ant ugnies! Jau ne pirmus metus vykstantys Lietuvos grilio konkursai yra atviri – juose gali dalyvauti profesionalų ir mėgėjų komandos iš Lietuvos ir iš užsienio valstybių. Dalyviai privalės paruošti po penkias porcijas – vieną prezentacijai, keturias aklajam teisėjavimui.

„Kalakutieną galima pavadinti charakteringa mėsa – savo sandara, skoniu ir aromatu ji yra įvairialypė. Kepimo grilyje entuziastai turės atskleisti, šios, pačios sveikiausios paukštienos skonį ir kvapą. Gyva ugnis, žarijos, sultinga kalakutiena, kvapnus dūmas – puikus būdas pristatyti vis labiau populiarėjantį maisto ruošimo būdą“, – sako Lietuvos barbekiu asociacijos direktorius Aurelijus Bagočiūnas.

Norinčias dalyvauti grilio konkurse komandas Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija kviečia iki 8 rugsėjo  d. registruotis LBKA tinklalapyje www.grilis.net. Dalyvaujančiai komandai bus suteikiamas dalyvavimo plotas, elektros įvadas, vanduo, grilio palapinė, krepšys su „Arvi kalakutai“ produktais, vienkartiniai indai aklajam teisėjavimui, malkos, anglys, stalai ir suolai bei, žinoma, grilis.

"ARVI" informacija

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"