TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Grožio rinkoje pakvipo... pusryčiais

2011 05 06 0:00
"Fargginay" bekono kvepalai.
Užsienio spaudos nuotrauka

Neįtikima, tačiau nuo šiol kiauliena oficialiai įsiveržė į grožio pasaulį. "Bacon Classic" ir "Bacon Gold" - du nauji gurmaniški aromatai. Daugeliui šis kvapas asocijuojasi su gardžiausiais pasaulyje mamos pusryčiais.

JAV pasirodė bekono kvapo kvepalai. Juos gamina ir parduoda firma "Fargginay". Originalų šių kvepalų receptą sukūrė Johnas Fargginay, Paryžiaus mėsininkas, gyvenęs XX amžiaus pradžioje. Jis pakeldavo savo klientams nuotaiką sumaišęs žolių aliejų su kiaulienos taukais iš savo parduotuvės. Šio aromato receptas buvo prarastas, tačiau "Fargginay" kompanijos savininkas Johnas Laydonas nutarė iššifruoti paslaptį ir atkurti kiaulienos aromato kvepalus. Skeptikams nereikėtų šio kvapo baidytis - jis turtingas įvairių besikeičiančių bergamotės, laimo, apelsino, greipfruto atspalvio kvapų, o bekonas, kaip teigia kūrėjai, "paslėptas reikiamoje vietoje". "Skystos bekonienos" vieno flakono kaina - 36 doleriai.

Vienas trylikametis berniukas iš Ohajo taip pat pradėjo gaminti kiaulienos kvapo žvakes ir pardavinėti jas internetu. Vaikas sakė, kad tokią mintį jam įkvėpė sesuo, mokyklos šventei gaminusi aromatines žvakes, "kvepiančias mergaitiškai". Paauglys nutarė, jog reikia ir "berniukiškų" žvakių. Jo žvakės kvepia ne tik bekoniena, bet ir šviežiai iškepta pica, ką tik nupjauta žole, medžio pjuvenomis.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"