TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Gurmaniška brangenybė iš Peru

2016 09 29 6:00
Aji Charapita pasižymi išraiškingu vaisių skoniu ir suteikia padažams atogrąžų dvelksmą.
hubcity.ir nuotrauka

Aji Charapita rūšies aitrioji paprika yra maždaug žirnio dydžio. Kaip skelbiama, kilogramas šių prieskonių gali kainuoti tūkstančius eurų.

Natūraliai Aji Charapita rūšies paprikos auga Peru džiunglėse. Tik visai neseniai jas pradėta auginti komerciniais tikslais. Neapdoroti prieskoniai pasižymi išraiškingu vaisių skoniu ir suteikia padažams atogrąžų dvelksmą. Dažniausiai šios paprikos džiovinamos ir malamos.

Vakarų valstybių gyventojai kol kas menkai susipažinę su Aji Charapita. Tačiau prieskonių jau ima dairytis geriausių restoranų šefai. Įsigyti Peru augančių aitriųjų paprikų – nelengvas uždavinys. Net jei pavyks, gurmanų entuziazmą tikriausiai nuslopins didelė kaina. Aji Charapita – vienas brangiausių pasaulio prieskonių, kaip vanilė ar šafranas.

thehotpepper.com nuotrauka

Šios mažytės aitriosios paprikos pagal Skovilio skalę įvertintos nuo 30 tūkst. iki 50 tūkst. aštrumo vienetų. Taigi Aji Charapita paprikos tokios pat aštrios kaip Kajeno ir 20 kartų aitresnė už Chalapos paprikas.

odditycentral.com, „Lietuvos žinių“ inf.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"