Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Gurmanų sostinė - Tokijas

 
2012 11 30 8:48
Tokijas jau senokai pralenkė Paryžių "Michelin" žvaigždutes pelniusiais restoranais, o garsiausias šio miesto patiekalas yra sušiai./AFP/Scanpix nuotrauka
Tokijas jau senokai pralenkė Paryžių "Michelin" žvaigždutes pelniusiais restoranais, o garsiausias šio miesto patiekalas yra sušiai./AFP/Scanpix nuotrauka

Paryžius gali dar kartą pažaliuoti iš pavydo, nes jis nebėra geriausios pasaulyje virtuvės centras - šią šlovę iš prancūzų paveržė japonai.

Jau šeštus metus iš eilės dėl maisto pamišusios Japonijos sostinė gauna aukščiausią "Michelin" vadovo, laikomo puikaus maisto biblija, leidėjų įvertinimą. Tokijuje yra daugiausia trimis "Michelin" žvaigždutėmis pažymėtų restoranų, nors jų pernai ir sumažėjo nuo 16 iki 14.

"Japonijos gurmanų virtuvė tapo dar kūrybiškesnė, dar labiau įkvepianti ir išradingesnė, - pareiškė "Michelin" vadovų tarptautinis direktorius Michaelis Ellisas. - Kokybė ir įgūdžiai, kuriuos demonstruoja Kanto regiono (aplink Tokiją) šefai, kasmet vis geresni ir patvirtina Japonijos padėtį tarp pirmaujančių pasaulio šalių, kai kalbame apie maistą."

Senas maisto tradicijas turinčioje Japonijoje "Michelin" apdovanojimai labai vertinami. "Michelin" vadovo 2013 metų leidime minimi restoranai Tokijuje, kaimynėje Jokohamoje ir pakrantės Šonano rajone. Yra ir atskiras vadovas Vakarų Japonijai - regionui aplink senąją sostinę Kiotą.

Visi, išskyrus du, aukščiausią įvertinimą pelnę restoranai Tokijuje ruošia japonišką maistą. Vieno šių restoranų specializacija - pūsliažuvių patiekalai, kuriais galima nusinuodyti, jeigu jie netinkamai paruošti. Šiemet "Michelin" žvaigždutes gavo iš viso 242 Tokijo restoranai - pradedant europietiška bei japoniška "aukštąja" virtuve ir baigiant vietelėmis, kurios siūlo kuklesnį maistą, tokį kaip keptas ungurys, grikių miltų makaronai ir aliejuje virta mėsa bei daržovės ant iešmelių.

Reuters, BNS, LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"