TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Gurmanų sostinė - Tokijas

2012 11 30 8:48
Tokijas jau senokai pralenkė Paryžių "Michelin" žvaigždutes pelniusiais restoranais, o garsiausias šio miesto patiekalas yra sušiai./AFP/Scanpix nuotrauka

Paryžius gali dar kartą pažaliuoti iš pavydo, nes jis nebėra geriausios pasaulyje virtuvės centras - šią šlovę iš prancūzų paveržė japonai.

Jau šeštus metus iš eilės dėl maisto pamišusios Japonijos sostinė gauna aukščiausią "Michelin" vadovo, laikomo puikaus maisto biblija, leidėjų įvertinimą. Tokijuje yra daugiausia trimis "Michelin" žvaigždutėmis pažymėtų restoranų, nors jų pernai ir sumažėjo nuo 16 iki 14.

"Japonijos gurmanų virtuvė tapo dar kūrybiškesnė, dar labiau įkvepianti ir išradingesnė, - pareiškė "Michelin" vadovų tarptautinis direktorius Michaelis Ellisas. - Kokybė ir įgūdžiai, kuriuos demonstruoja Kanto regiono (aplink Tokiją) šefai, kasmet vis geresni ir patvirtina Japonijos padėtį tarp pirmaujančių pasaulio šalių, kai kalbame apie maistą."

Senas maisto tradicijas turinčioje Japonijoje "Michelin" apdovanojimai labai vertinami. "Michelin" vadovo 2013 metų leidime minimi restoranai Tokijuje, kaimynėje Jokohamoje ir pakrantės Šonano rajone. Yra ir atskiras vadovas Vakarų Japonijai - regionui aplink senąją sostinę Kiotą.

Visi, išskyrus du, aukščiausią įvertinimą pelnę restoranai Tokijuje ruošia japonišką maistą. Vieno šių restoranų specializacija - pūsliažuvių patiekalai, kuriais galima nusinuodyti, jeigu jie netinkamai paruošti. Šiemet "Michelin" žvaigždutes gavo iš viso 242 Tokijo restoranai - pradedant europietiška bei japoniška "aukštąja" virtuve ir baigiant vietelėmis, kurios siūlo kuklesnį maistą, tokį kaip keptas ungurys, grikių miltų makaronai ir aliejuje virta mėsa bei daržovės ant iešmelių.

Reuters, BNS, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"