Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Išradingi virtuvės meistrai baltą šokoladą gardina krapais, o kriaušes – ciberžolėmis

 
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotrauka

„Neįsivaizduojate, kiek derinių tenka paragauti, kol atrandi tą vienintelį“, – sakė restorano „L‘Artisan“ vadovė Ingrida Gustienė, pridurdama, jog patys geriausi virtuvės šedevrai dažniausiai gimsta atsitiktinai.

Anot jos, šio rudens „topas“ – lašišos filė dūmo aromate. Užkandis yra patiekiamas su lašišų musu, mangų kremu ir raudonaisiais ikrais.

„Pagrindinė jo paslaptis – orkaitėje kaitinamos obelų pjuvenos, suteikiančios žuviai ypatingą skonį. Įspūdį dar sustiprina tai, kad pateikus patiekalą, lašiša būna uždengta stikline taure, kurią pakėlus patalpoje pasklinda malonus smilkstančių malkų kvapas“, – pasakojo I. Gustienė.

Tie, kas nori stipresnio įspūdžio, į taurę įsipila baltojo vyno – obelų dūmai ne tik nesugadina gėrimo skonio, bet jį paįvairina.

Restorano lankytojų aplodismentų jau sulaukė ir baltojo šokolado bei krapų musas, patiekiamas su karamelinio šokolado „lakštiniais“ ir kriaušių kompotu.

„Kriaušės, pagardintos ciberžolėmis, obuolių pyragėlis su naminiais imbiero ledais, lengvai apkeptos šukutės ant takuotų bulvių blynelių... Tai tik dalis derinių, kuriuos sukūrė išradingi virtuvės meistrai“, – pasakojo I. Gustienė.

Ji neslėpė, jog kuriant patiekalus stengiamasi panaudoti kuo daugiau ir įvairesnių prieskonių bei žolelių. Kai kurias jų augina patys restorano savininkai. „L‘Artisan“ kepama „Brioche“ duona, gaminamas naminis karvių pieno sūris su peletrūnais ir petražolėmis ar džemai.

„Na, prie sūrių siūlome raudonųjų svogūnų ir čiobrelių džemo, o prie „Creme brulee“ deserto – obuolių ir šalavijų. Ar deriniai nustebina klientus? Žinoma! Bet tokių, kurie nesutinka paeksperimentuoti, pasitaiko retai“, – tvirtino I. Gustienė.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"