Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Japonai užkandžiauja klevų lapais

 
LŽred@lzinios.lt
2014 10 08 6:00
Sakoma, kad skaniausia kramsnoti klevų lapus rudenį.
Sakoma, kad skaniausia kramsnoti klevų lapus rudenį. odditycentral.com nuotrauka

Gruzdinti klevų lapai - itin mėgstamas rudens delikatesas Japonijoje. Šių saldžių aukso spalvos užkandžių gamybos procesas labai ilgas ir reikalauja didelio kruopštumo.

Iš pradžių lapai atidžiai atrenkami ir ilgiau kaip metams paliekami druskos statinėse. Paskui jie nardinami į tešlą, sumaišytą iš miltų, sezamų sėklų bei cukraus, ir metami į verdančius riebalus.

Daugelis šiuos skanėstus lygina su kitu japonų mėgstamu gruzdintu užkandžiu, vadinamu "Karinto". Jis gaminamas iš miltų, mielių ir rudojo cukraus. Pasirodo, klevų lapai neturi jokio skonio, tik suteikia desertui formą. Tačiau būtent dėl to delikatesas daugelį ir traukia.

Manoma, kad šis išskirtinis desertas pradėtas gaminti prieš tūkstantį metų Japonijos Kansajaus regione. Šiandien pakelis gruzdintų klevų lapų šalies parduotuvėse kainuoja apie 5,7 dolerio. Jų galima įsigyti visus metus, bet labiausiai šių užkandžių paklausa padidėja rudenį. Sakoma, kad gardžiausia kramsnoti klevų lapus grožintis šiuo metų laiku raudonuojančiais medžiais.

odditycentral, LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"