Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Jaunystės pica

2007 08 16 0:00

Pietų Italijoje tarp kulinarijos gerbėjų sąmyšį sukėlė dietologų sukurta pica nuo raukšlių.

Maisto tradicijų saugotojai ėmė protestuoti prieš nacionalinio patiekalo išniekinimą. Naujoji "raktažolių pica" pagaminta iš produktų, turinčių triskart daugiau maistinių skaidulų negu tradicinė pica, joje yra daugiau magnio ir geležies. Tokiai picai reikia nesijotų miltų, mažiausiai 8 rūšių daržovių ar iš jų padarytos tyrės. Daržovių reikia tokių, kurios, kaip teigiama, turi antioksiduojamąjį poveikį, t. y. lėtina senėjimą. Tai pomidorai, vakarutės, česnakai, cukinijos, bazilikai, grybai, morkos ir špinatai. Receptą rekomendavo Neapolio universiteto dietologas ir biochemikas Eugenio Luigi Iorio, bendradarbiavęs su restorano "La Fabbrica dei Sapori" ("Skonio fabrikas") savininku Cosimo Mogavero.

Kaip rašo "La Stampa", tikriausiai popiežius Benediktas XVI mėgsta picą nuo senėjimo. Per vakarą, kurį Vatikane buvo surengęs C.Mogavero, jis valgė vieną tokių patiekalų. Tačiau dėl naujojo valgio yra ir nepatenkintųjų. Tarp jų - Tikrosios Neapolio picos asociacija, teigianti, kad iš nesijotų miltų neįmanoma iškepti tradicinio traškaus picos pado. Asociacija ir anksčiau garsėjo priekabumu. Kadaise jai nepatiko Italijoje išpopuliarėjęs sumanymas pardavinėti gabalais supjaustytą picą.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"