TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Ką valgo Jevgenijus Šuklinas?

2013 08 22 10:00
Jevgenijus Šuklinas. AFP/Scanpix nuotrauka

Olimpinis čempionas Jevgenijus Šuklinas beveik visą savo laiką praleidžia intensyviai treniruodamasis. Nors vaikinas maistui nėra išrankus, stengiasi rinktis sveikesnius, daugiau naudingų medžiagų turinčius produktus: salotas, mėsą, kiaušinius, košes. Jis prasitaria, kad visada po ranka turi nemažą maišelį riešutų, kurie jam atstoja ir užkandį tarp pagrindinių valgymų, ir net desertą. 

„Esu visiškai susikoncentravęs į treniruotes, tad visada galvoti apie sveiką mitybą sunku. Būdamas stovyklose valgau tai, kuo ten maitina. Žinoma, jeigu tik yra galimybė, renkuosi sveikesnius produktus, – sako J.Šuklinas. – Visuomet su savimi turiu riešutų, nes jie man suteikia taip sportininkams reikalingos energijos.“ Kaip ir maistui, taip ir riešutams sportininkas nėra išrankus – mėgsta visų rūšių, todėl dažniausiai renkasi mišinius. O vienu mėgstamiausių J.Šuklinas įvardija „Arimex“ siūlomą „Karališką mišinį“, kuriame yra ne tik riešutų, bet ir džiovintų vaisių.

Dažniausiai sportininkas valgo tris kartus per dieną, likus dviem valandoms iki treniruotės. Pusryčiams jis renkasi avižinę košę, pagardintą uogiene ar džiovintais vaisiais, ypač mėgsta su slyvomis ar abrikosais: „Kuo daugiau visko pridedi į košę, tuo skaniau.“ Kiekvieną dieną, dažniausiai per pietus, sportininkas valgo patiekalus iš mėsos. Pirmenybę teikia jautienai, o garnyrui, vietoj bulvių ar makaronų, renkasi ryžius. Vakare jis skanauja kiek lengvesnius patiekalus iš vištienos ar žuvies. J.Šuklinas prisipažįsta, jog kartais, po treniruočių, norisi labai sočiai prisivalgyti, bet kartais užtenka ir salotų. Jeigu išalksta, užkandžiauja riešutais, vaisiais ar jogurtu. Prieš varžybas sportininkas savo mityboje nieko nekeičia, tačiau pastebi, jog organizmas tuo metu pats diktuoja savo režimą: „Prieš svarbų startą apetitas dažniausiai dingsta. Tada valgau tik tiek, kiek reikia, jog turėčiau jėgų startui.“

J.Šuklinas sako išsiugdęs įprotį nevalgyti po 20 val. „Kartą susilažinome su bičiuliais, jog neištversiu nevalgydamas vakarais, tačiau pamėginau ir puikiai sekėsi laikytis šio rėžimo. Be to, supratau ir teigiamą jo naudą: greitai užmiegu, miegu ramiai, na ir be pusryčių į treniruotes neišlekiu – ryte apetitas būna ypač geras“, – juokauja sportininkas, pridurdamas, jog tokiu ritmu gyvena jau 5 metus.

Pasirodo, olimpietis ir pats mėgsta gaminti, tik, deja, šis malonumas jam tenka labai retai. „Gyvenimo tempas neleidžia suktis virtuvėje. Vis dėlto, jei tik atsiranda tokia galimybė, gaminu kartu su draugais, mėgstu per šventes savo gaminiais stebinti artimuosius.“ J.Šuklinas firminio patiekalo kol kas neturi, todėl yra linkęs kaskart išmėginti ką nors naujo, o idėjų semiasi internete. Apie savo eksperimentus virtuvėje juokauja: „Kai pats ką nors pagaminu, man, žinoma, skanu. Kiti taip pat giria, tačiau nežinia, ar iš mandagumo, ar iš tiesų taip galvoja.“ Sportininkas teigia, kad ateityje tikrai prisiruoš ką nors pagaminti ir iš savo mėgstamų riešutų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"