TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Kaip paasigaminti kremo nuo šalčio ir vėjo

apothecarie.com nuotrauka

Jei ruošiatės į kalnus ar ketinate lepintis kitais žiemiškais malonumais, nepamirškite deramai pasirūpinti veido oda. Tam visai nebūtina bėgti į vaistinę ar parduotuvę – pasigaminti kremą-balzamą veidui galite ir patys.

Kaip pasigaminti kremą, kuris tiks tiek vyrams, tiek moterims, tiek vaikams, LRT televizijos laidai „Labas rytas, Lietuva“ pasakojo natūralios kosmetikos kūrėja Lena Sokolovska.

Kremui reikės bičių vaško, sviestmedžio, migdolų, makadamijų aliejaus, taip pat šaltalankių aliejaus. Jei norite, galite pridėti ir savo mėgstamiausių eterinių aliejų.

Sudėtinėms dalims sverti galite naudoti virtuvines svarstykles ir sveriamąjį indą. Iš pradžių į indą reikia įdėti 15 gramų bičių vaško – jis, pasak L.Sokolovskos, suteiks kremui-balzamui konsistencijos, taip pat padės apsaugoti odą nuo drėgmės ir kitų oro pokyčių.

Tuomet reikia įdėti 15 gramų sviestmedžio aliejaus, kuris yra kilęs iš Afrikos. Ten jis plačiai naudojamas grožiui puoselėti. Sviestmedžio aliejus puikiai tinka išsausėjusiai odai ir kovoja su odos šerpetojimu.

Dabar ateina metas pilti skystus aliejus. L.Sokolovska naudoja saldžiųjų migdolų aliejų ir makadamijų aliejų, nes jie yra pakankamai universalūs. Kosmetikos kūrėja pataria naudoti nerafinuotus, šalto spaudimo aliejus. Abiejų aliejų pilame po 35 gramus. Kaip aiškina L.Sokolovska, makadamijų riešutų aliejus yra vienas iš geriausių aliejų sausai odai, nes jis labai giliai įsiskverbia į ją ir pamaitina.

Kai supilame migdolų ir makadamijų aliejus, įstatom indą į verdantį vandenį, kad bičių vaškas ir sviestmedžio aliejus ištirptų. „Aš statau indą ne tiesiai ant kaitlentės, kad aliejai šiltų pakankamai lėtai ir nebūtų rizikos, jog jie pridegs. Galima šiek tiek pamaišyti, kad paspartintume šį procesą. Bet vaškas ir aliejus turi visiškai ištirpti“, – sako L.Sokolovska.

Kai ištirpsta, galima išimti indą iš vandens ir, nuolat maišant, laukti, kol jis šiek tiek atvės, nes šaltalankių aliejų ir eterinius aliejus reikia įpilti, kai temperatūra bus apie 40 laipsnių, kad šie aliejai neprarastų savo vertingų savybių.

Kai balzamas jau nėra toks skystas ir jo temperatūra yra praktiškai kūno temperatūros – ženklas, kad atėjo laikas pilti šaltalankių aliejų. Jo reikia visai nedaug – 1 gramo, nes jis turi intensyvią oranžinę spalvą. Tuo pat metu galima įlašinti eterinių aliejų (pvz., levandų, citrusinių, ramunėlių arba kitų gėlių), jeigu norite suteikti balzamui ypatingo aromato.

„Bet su eteriniais aliejais visada reikia būti atsargiems, nes daugumos jų negalima naudoti vaikams arba besilaukiančioms moterims. Vyrams turbūt nepatiks rožių aromatas. Tai jau čia reikia galvoti, kur jūs naudosite tą balzamą“, – pasakoja L.Sokolovska.

Įlašinus eterinių aliejų, reikia viską išmaišyti, kol dar balzamas nėra visiškai sustingęs. Paruoštą balzamą galima supilti į indelį ir palikti jį visiškai sustingti.

Balzamas visiškai sustings per kelias valandas. Jis, anot kosmetikos kūrėjos, galioja apie 6 mėnesius, nes jame visiškai nėra vandens.

„Jį galite naudoti jį eidami į lauką, eidami slidinėti, žaisti su vaikais sniege, patepti vaikams žandukus šiaip einant į lauką šaltuoju metų laiku. Taip pat galite jį naudoti ant sutrūkinėjusių rankų arba išsausėjusios odos, nes visi naudojami ingredientai puikiai tinka sausai odai, visi yra natūralūs“, – sako L.Sokolovska.

Kosmetikos kūrėja priduria, kad šis balzamas yra pakankamai universalus, jį galima naudoti ir lūpoms. Dėl šaltalankių aliejaus jis turi ir gydomojo poveikio.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"