Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Kalakutienos šašlykas su mangų padažu

 
2012 01 05 14:14

Šašlykams reikės: 800 g kalakutienos filė, 270 g abrikosų džemo, 200 ml kokosų pieno, žiupsnelio kalendrų grūdelių, žaliosios citrinos.

Mangų padažui reikės: minkšto mango vaisiaus, 2 pomidorų, šviežio aitriojo pipiro, laiškinio svogūno, skiltelės česnako, imbiero, citrinos, 4 v.š. alyvuogių aliejaus, kuokštelio kalendrų lapelių, druskos.

Nuplautą ir nusausintą kalakutieną supjaustykite pageidaujamo dydžio gabaliukais ir kokias 3 val. marinuokite džemo, kokosų pieno, žaliosios citrinos sulčių ir kalendrų grūdelių arba lapelių mišinyje.

Iškeps greičiau nei marinavote - per 10-15 min. Kepdami patepkite mėsą likusiu marinatu.

Dabar paruošime mangų padažą, kuris labai tinka prie šių šašlykų.

Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite kubeliais, pomidorus - taip pat kubeliais, papriką - juostelėmis, česnaką ir imbierą - smulkiais kubeliais, svogūną - smulkiai. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite citrinos sultimis, aliejumi, pabarstykite kalendros lapeliais, druska.

Skanaus!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"