Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Karamelinis sūrio tortas

 
2013 04 12 0:00
Autorės nuotr.

Pagrindui reikės: sausainiai (100 g), sviestas (40 g).

Sūrio masei reikės: maskarponės sūris (250 g), kondensuotas pienas (240 ml ar 300 g) ar Rududu, kiaušiniai (2 vnt.), pienas (60 ml), želatina (1 a.š.)

Glajui reikės: juodasis šokoladas (100 g), sviestas (40 g), vanduo (2 a.š.).

 

Želatiną užmerkti piene. Iškloti kepimo formą folija. Sausainius sutrinti iki miltų. Ir sumaišyti su sviestu. Suberti sausainių trupinius į kepimo formą (20 cm) išlyginti ir gerai paspausti. Kepti pagrindą 160 laipsnių orkaitėje 10 min. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Maskarponę išplakti su kiaušiniais, supilti pieną su želatina, dėti virtą kondensuotą pieną (reikia, kad jis verdant karamelizuotųsi) ar Rududu ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti ant pagrindo. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, į orkaitės apačią įdėti kepimo skardą pripiltą vandens, kad susidarytų garų vonia. Kepti 30-45 min., kol vidurys nebedrebės. Iškepusį tortą dėti į šaldytuvą 6 val.

Prieš patiekiant paruošti glajų: jam skirtus produktus dėti į puodelį ir kaitinti ant mažos ugnies, kol gausis vienalytė masė. Paskirstyti glajų tolygiai ant torto ir dėti į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Tortą supjaustyti po karštu vandeniu pašildytu peiliu. Šildymo – valymo procedūrą kartoti po kiekvieno pjūvio. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

Pasidalinkite savo mėgstamiausių patiekalų receptais. Receptus su nuotraukomis siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus publikuosime rubrikoje Skanaus!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"