TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Kas ką mėgsta

Egzotiškus roplius dažniausiai valgo šalyse, kur gyventojų daug, o produktų mažai. Bet, pasirodo, daugelis, mūsų akimis žvelgiant, košmariškų gyvių ne tiktai naudingi, bet ir skanūs.

SKĖRIAI

Kur valgo

Afrikos kraštuose, kur tie vabzdžiai nepaprastai paplitę.

Kaip ruošia

Kepa įkaitintoje keptuvėje apibarstę druska.

Kuo naudingi

Skėrio mėsa labai maistinga. Joje yra 46 proc. baltymų, 4,5 proc. riebalų, kalcio, fosforo. Neatsitiktinai daugelyje šalių jais šeria galvijus. Tą patirtį mėgina perimti Rusijos Federacijos pietiniai rajonai, kur jau keleri metai daug skėrių.

Ką primena skonis

Juos pamėgusieji tvirtina, kad skėriai primena virtus vėžius.   Kai kurie gurmanai lygina juos su keptais kaštonais.

ŽIURKĖS

Kur valgo

Kinijoje žiurkė buvo vadinama naminiu elniu ir patiekiama net ant imperatoriaus stalo. Iki XIX amžiaus jas valgė Prancūzijoje, dabar - Kinijoje, Lotynų Amerikos ir Azijos šalyse.

Kaip ruošia

Prancūzijoje kepdavo ant atviros ugnies su svogūnais. Kinijoje iki šiol restoranuose žiurkes ruošia dešimtimis būdų.

Kuo naudingos

Baltymų šaltinis.

Ką primena skonis

Sakoma, kad triušieną.

VOVERĖS  

Kur valgo

Jungtinėse Valstijose. Vien Ilinojuje kasmet sumedžiojama 1,5-2 mln. voverių.

Kaip ruošia

Kepimo krosnelėje.

Kuo naudingos

Baltymų šaltinis.

Ką primena skonis

Mėgėjai tvirtina, kad voveriena neprilygstamo skonio.  

BEŽDŽIONĖS SMEGENYS

Kur valgo

Kinijoje, Kamerūne. Elitiniuose restoranuose kaip desertą. 

Kaip ruošia 

Valgo šaukštais žalią iš ką tik užmuštos beždžionės kaukolės.

Kuo naudingos

Valgomos greičiau dėl ritualo - manoma, kad smegenys suteikia neįsivaizduojamą jėgą.

Ką primena skonis

Šaltą ryžių pudingą. 

VIKŠRAI

Kur valgo

Kinijoje.

Kaip ruošia 

Keptuvėje su taukais, druska ir pipirais.  

Kuo naudingi

Greitai atsiranda sotumo pojūtis.

Ką primena skonis

Moliūgo sėklas.

SKORPIONAS

Kur valgo

Azijoje, Niujorko ir Amsterdamo elitiniuose restoranuose.

Kaip ruošia 

Verda garuose ir patiekia su daržovėmis arba ant sūrio sluoksnio.

Kuo naudingas

Laikomas afrodiziaku.

Ką primena skonis

Kaip saulėgrąžos sėklų, bet kartokas.

SKRUZDĖLIŲ KIAUŠINĖLIAI

Kur valgo

Meksikoje.

Kaip ruošia 

Valgo žalius.

Kuo naudingi

Daug visokių vitaminų.

Ką primena skonis.

Skoniu ir išvaizda primena varškę, todėl Meksikoje gresia pavojus atsitiktinai paragauti to patiekalo.

TARANTULAS

Kur valgo

Kambodžoje.

Kaip ruošia 

Kepa ant malkų, prideda česnako ir pipirų.

Kuo naudingas

Be didelio kiekio baltymų, turi ir gydomųjų savybių. Nors jo iltis su nuodais išplėšia, dalis nuodų lieka mėsoje. Padeda, pavyzdžiui, skaudant nugarą.  

Ką primena skonis

Primena vištą.

GYVAS AŠTUONKOJIS

Kur valgo

Korėjoje.  

Kaip ruošia 

Aštuonkojį reikia pradėti valgyti nuo galvos, kad jis nepasmaugtų čiuptuvais. Šiuolaikiniame pasaulyje dažniau supjausto nedideliais kąsneliais, po 1-2 centimetrus, ir patiekia su kimči (ypatingu būdu marinuotais kopūstais).

Kuo naudingas

Visiškai be riebalų.

Ką primena skonis

Pervirtus kalmarus, tai yra labai kietas.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"