Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Kate Moss keičia karjerą

 
2010 08 11 0:00
Kulinarijos džiaugsmą atradusi K.Moss nori juo pasidalyti ir su kitais.
AFP/Scanpix nuotrauka

Aptikusi savo sode gausybę slyvų Kate Moss taip užsikrėtė uogienių virimu, kad net sumanė pradėti nedidelį verslą.

Britų supermanekenė K.Moss nusprendė gaminti ir prekiauti slyvų džemu. Pirmus pačios išvirtos uogienės pavyzdžius gražuolė išsiuntinėjo draugams paragauti, tačiau ji norėtų pardavinėti savo gaminius britų parduotuvėse. Kate jau kreipėsi į savo draugą milijardierių mažmenininką serą Philipą Greeną patarimo, kaip pristatyti džemą maisto prekybos centrams.

Pasak artimų šaltinių, K.Moss seniai domisi uogienėmis ir yra įsigijusi visą joms virti reikalingą įrangą. Uogas džemui, kuris vadinasi "Kate's damson jam" ("Keitės slyvų džemas"), gaminti manekenė renka savo dvare prie Kotsvoldso kalvų. Čia noksta tiek daug uogų, kad gražuolė nusprendė jas kaip nors panaudoti.

Anot šaltinių, iš pradžių virti uogienę Kate buvo tarsi pramoga. Tačiau šeima ir draugai labai gyrė šį skanėstą, tad ji nusprendė paversti tai verslu. Manekenė tikisi, jog ir pirkėjams patiks jos produktai. O ateityje K.Moss norėtų perduoti uogienių verslą dukrai Lilai Grace, kuriai šiandien - tik 7-eri. Bet mergaitė ir dabar su malonumu padeda mamai virti uogienes. Juodvi jau turi pasigaminusios dešimtis stiklainių šio gardumyno. Tai labai gera patirtis, suartinusi motiną ir dukrą.

Be to, pradėjusi virti uogienes Kate panoro daugiau pasimokyti kulinarijos, kad patobulintų savo produktus. Ji svarsto, ar nereikėtų imti pamokų iš garsaus televizijos kulinarijos laidų vedėjo Jamie Oliverio.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"