Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Kefyro (rūgpienio) gamyba namuose

2013 01 17 15:39
spice.lt nuotr.

Kefyras turi ypatingų gydomųjų savybių, yra turtingas maistinėmis medžiagomis. Šį žmogaus organizmui naudingą maisto produktą galite pasigaminti ir namuose, išsaugodami naudingiausias kefyro savybes.

Nuostabus sveikatos šaltinis

Prieš pradedant gaminti namuose kefyrą, reikėtų išsiaiškinti, kokią naudą mūsų organizmui jis suteiks. Tuomet gamyba taps dar malonesnis.

- Kefyras padeda lieknėti. Jis gerina medžiagų apykaita, pratina organizmą prie tinkamos mitybos bei šalina šlakus. Dažnai vartojant kefyrą, iš organizmo pasišalina skysčiai ir druskos. Suteikia sotumo jausmą.

- Jis žvalina ir gerina atmintį.

- Kefyras naudingas ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Reguliariai geriant kefyrą jūsų oda bus daug švelnesnė ir lygesnė.

- Jei jaučiatės nuvargusi ar išsekusi, pamėginkite išgerti vieną ar dvi stiklines kefyro, jis turėtų padėti atsigauti.

- Kefyras teigiamai veikia širdį, kadangi jame yra daug kalio. Padeda įveikti kraujotakos sutrikimus, pristabdo kraujagyslių kalkėjimą ir podagros sukeliamą skausmą.

- Naudingas dantims ir kaulams, nes turtingas kalcio ir fosforo.

Naminio kefyro (rūgpienio) receptas:

Paviriname pieną, palaukiame kol atvės iki 37 laipsnių, tuomet įdedame juodos duonos gabalėlį, užsukame indėlį ir padedame vėsiai porą dienų. Po poros dienų jau turime naminį kefyrą. 

Vietoj duonos dar galima įdėti du šauštus kefyro, rezultatą turėsime tą patį.

Įdomu kodėl reikia dėti duonos gabalėlį? Juodoje duonoje yra pieno bakterijų, kurios reikalingos kefyro rūgimui.

Aš į kefyrą mėgstu įsiberti himalajų druskos, nes man patinka sūresnis kefyras. Kiti mėgsta saldų, tuomet galima įsidėti braškių ar aviečių uogienės, primena naminį jogurtą.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"