Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR IT
ĮDOMYBĖS

Keisti nėščiųjų įgeidžiai

2015 10 23 6:00
Sausainiai "Oreo" su dantų pasta. Exclusive Pix nuotrauka

Besilaukiančios moterys įsigeidžia neįprastų dalykų. Kai kurie nėštumo laikotarpiu jų mėgstami maisto deriniai atrodo itin gurmaniškai.

„Valgyti už du“ (Eating for Two) – dviejų menininkų Vicky Jacob-Ebbinghaus ir Juarezo Rodrigueso projektas. Tai virtuali receptų knyga, kurioje sukaupti daugelį stebinantys nėščių moterų skonio nukrypimai. Autoriai pateikia išsamias instrukcijas, kaip pasigaminti patiekalus. Sukurti šią knygą menininkus įkvėpė jų nėščios draugės kaprizai. Ši naktį išsliūkindavo iš lovos ir paslapčia valgydavo šokoladinius „Oreo“ sausainius pasigardžiuodama dantų pasta.

Iš Pietų Afrikos kilusi Vicky ir brazilas Juarezas keliavo po pasaulį ir užrašinėjo neįprasčiausius besilaukiančių moterų mitybos ypatumus. Vėliau pora šiuos patiekalus gamino, fotografavo ir juos ragavo. Knygoje galima rasti tokių valgių kaip dešrelės su uogiene ar jautienos kepsnys su ledais.

Vicky ir Juarezas įsitikino, kad ne visi nėščiųjų mėgstami patiekalai lengvai virškinami. „Baisiausia buvo valgyti muilą. Jo siaubingas skonis dar ilgai lieka burnoje“, – dalijosi patirtimi menininkai. Apelsinai su pomidorų padažu jiems taip pat pasirodė šlykštus užkandis. Nuo tada, kai jo paragavo, Juarezas nebevartoja kečupo. Menininkams nepatiko ir mėsos kepsnys su ledais. Kai kurie patiekalai atrodė gražiai, bet jų skonis buvo pasibjaurėtinas, pavyzdžiui, ledai su aitriųjų paprikų padažu ir dešrelės su uogiene.

Ragautojai gana gerai įvertino mėsainio su šokoladiniu batonėliu „Mars“ ir sausainių „Oreo“ su dantų pasta skonį.

dailymail.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"