Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Kepti obuoliai su jogurtu

 
2011 10 06 17:14

Desertui reikės: 2 obuolių, 1 valg. šaukšt. sviesto, 1 stiklinės paskrudintų graikinių riešutų, 125 g natūralaus jogurto, 2 arbat. šaukšt. medaus.

Paruošimas:

Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Guldykite pjūvio vieta į keptuvę storu dugnu su ištirpintu sviestu ir cukrumi. Kepkite apie 3-5 minutes. Kai cukrus ims lydytis ir ruduoti, keptuvę pašaukite į 230 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Likusį cukrų berkite į keptuvę su žiupsneliu druskos ir kaitinkite kol cukrus išsilydys ir paruduos, nukelkite keptuvę, suberkite į ją riešutus ir sumaišykite juos su karamele. Iškepusius obuolius dėkite į lėkštę, pabarstykite karamelizuotais riešutais ir apliekite jogurtu, sumaišytu su medumi.

Skanaus!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"