TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Keptos vištos blauzdelės su česnaku

2013 09 05 11:00
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Klasikinis prancūziškas receptas "poulet aux 40 gousses d’ail", t.y. vištiena su 40 česnako skiltelių. Originalus receptas yra be galo paprastas - višta, svogūnas, daug česnako, baltas vynas ir keletas prieskoninių žolių. 

Bet man tai kažkaip per paprasta pasirodė. Tai atsiverčiau "Around My French Table". Kaip ir tikėjausi, receptą radau. Ir radau gerokai adaptuotą. Tada aš dar kartą jį šiek tiek adaptavau pagal save, t.y. tiesiog išmečiau kai kuriuos produktus, kurių neturėjau po ranka.

Keptas česnakas yra kažkoks kosmosas - nebeturi aštrumo ir aitrumo, minkštas, švelnus ir saldus. Nesuklysit, jei česnako skiltelių įdėsit daugiau. Jei taip atsitiks, kad česnako liks, tai galėsite užsitepti ant pakepintos kokios nors čiabatos ar pan.

2 porcijoms reikės:

2 v. š. aliejaus

12 mažų šviežių bulvyčių su lupena

3 vidutinių morkų, supjaustytų 2-3 cm gabaliukais

2 svogūnų, perpjautų į keturias dalis

3 galvos neluptų česnako skiltelių

4 vištos blauzdelės (apie 500 g)

druskos ir pipirų pagal skonį

2 čiobrelio šakelės

1 rozmarino šakelė

6-8 šalavijo lapeliai

120 ml vištienos sultinio

60 ml balto vyno

180 g miltų

apie 200 ml karšto vandens

Įkaitintoje keptuvėje įpilkite 1 v. š. aliejaus ir sudėkite visas daržoves. Ir ant didelės ugnies gerai apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusias daržoves suberkite į kepimo indą.

Toje pačioje keptuvėje įpilkite 1 v. š. aliejaus ir iš visų pusių apkepkite blauzdeles. Užberkite druskos ir pipirų. Sudėkite viską į kepimo indą ant daržovių. Likusį aliejų iš keptuvės irgi supilkite.

Supilkite vištienos sultinį ir baltą vyną. Užmeskite ant viršaus prieskonines žoleles.

Iš miltų ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite "dešrą" ir aplipinkite kepimo formos kraštą. Uždėkite dangtį. Kepkite 55 minutes 220 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"