Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Kodėl duona greičiau džiūsta šaldytuve?

 
2012 01 22 10:00

Dauguma maisto produktų ilgiau lieka švieži šaltyje. Bet ne duona.

Kepinio kietėjimo procesas prasideda tuo momentu, kai jis išimamas iš krosnies. Iškepusi duona vėsta, krakmolas iš miltų ima kristalizuotis (tą procesą specialistai vadina retrogradacija).

Krakmolas šaldytuve kristalizuojasi net iki šešių kartų greičiau negu ant virtuvės stalo. Tai greitina ir vandens garavimas, todėl duoną laikant sandariame konteineryje arba folijos pakuotėje džiūvimo procesas sulėtėja.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"