TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Kodėl duona greičiau džiūsta šaldytuve?

2012 01 22 10:00

Dauguma maisto produktų ilgiau lieka švieži šaltyje. Bet ne duona.

Kepinio kietėjimo procesas prasideda tuo momentu, kai jis išimamas iš krosnies. Iškepusi duona vėsta, krakmolas iš miltų ima kristalizuotis (tą procesą specialistai vadina retrogradacija).

Krakmolas šaldytuve kristalizuojasi net iki šešių kartų greičiau negu ant virtuvės stalo. Tai greitina ir vandens garavimas, todėl duoną laikant sandariame konteineryje arba folijos pakuotėje džiūvimo procesas sulėtėja.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"