TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Koks jurgino skonis?

2015 02 11 6:00
"Luberos" mokslininkų išvesti skirtingų rūšių jurginai turi savo skonį: vieni primena šparagus, kiti - salierą ir pankolius. dailymail.co.uk nuotrauka

Įkvėpti actekų šveicarų kompanijos „Lubera“ mokslininkai išvedė naują veislę jurginų, kurių šakniagumbiai yra valgomi.

Šios veislės jurginai prekyboje pasirodys šių metų kovo mėnesį. Bus galima įsigyti šešių rūšių augalus.

Pasak „Luberos“ atstovo, šakniagumbius galima virti, kepti arba skrudinti. Taigi šių jurginų įsigiję asmenys turės ir gražių gėlių, ir skanius pietus. Skirtingų rūšių jurginų skiriasi ir skonis: vieni primena šparagus, kiti - salierus ir pankolius.

Mokslininkams prireikė dvejų metų, kad išveistų valgomuosius jurginus. Jie teigia, kad šių dailiai žydinčių augalų šakniagumbiai galėtų tapti bulvių pakaitalu.

Valgomųjų jurginų sodinukai kainuos apie 7 eurus. Kompanija teigia, kad augalus prižiūrėti nesudėtinga. Norint paskanauti šakniagumbių, derėtų gėles pasodinti gegužę.

Polinkis valgyti jurginus išnyko XVIII amžiuje. Į Europą iš Meksikos atkeliavusios spalvingos gėlės išpopuliarėjo dėl savo grožio, o ne dėl skonio. Actekai vartojo šakniagumbius maistui. Jie vertino ne tik puikų skonį, bet ir naudą sveikatai.

dailymail.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"