Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Koks jurgino skonis?

 
2015 02 11 6:00
"Luberos" mokslininkų išvesti skirtingų rūšių jurginai turi savo skonį: vieni primena šparagus, kiti - salierą ir pankolius.
"Luberos" mokslininkų išvesti skirtingų rūšių jurginai turi savo skonį: vieni primena šparagus, kiti - salierą ir pankolius. dailymail.co.uk nuotrauka

Įkvėpti actekų šveicarų kompanijos „Lubera“ mokslininkai išvedė naują veislę jurginų, kurių šakniagumbiai yra valgomi.

Šios veislės jurginai prekyboje pasirodys šių metų kovo mėnesį. Bus galima įsigyti šešių rūšių augalus.

Pasak „Luberos“ atstovo, šakniagumbius galima virti, kepti arba skrudinti. Taigi šių jurginų įsigiję asmenys turės ir gražių gėlių, ir skanius pietus. Skirtingų rūšių jurginų skiriasi ir skonis: vieni primena šparagus, kiti - salierus ir pankolius.

Mokslininkams prireikė dvejų metų, kad išveistų valgomuosius jurginus. Jie teigia, kad šių dailiai žydinčių augalų šakniagumbiai galėtų tapti bulvių pakaitalu.

Valgomųjų jurginų sodinukai kainuos apie 7 eurus. Kompanija teigia, kad augalus prižiūrėti nesudėtinga. Norint paskanauti šakniagumbių, derėtų gėles pasodinti gegužę.

Polinkis valgyti jurginus išnyko XVIII amžiuje. Į Europą iš Meksikos atkeliavusios spalvingos gėlės išpopuliarėjo dėl savo grožio, o ne dėl skonio. Actekai vartojo šakniagumbius maistui. Jie vertino ne tik puikų skonį, bet ir naudą sveikatai.

dailymail.co.uk, LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"