Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Afganiškas plovas (pilaw)

 
2011 11 17 8:00

Reikės: 0,5 kg basmati ryžių, 0,6-0,8 kg vištienos arba avienos, 2 morkų, saujos razinų, saujelės migdolų, kelių šaukštų aliejaus, 1 didelio svogūno, 1-2 skiltelių česnako, kelių šaukštų jogurto be priedų, vandens, prieskonių.

Ryžius kelis kartus nuplauti ir pusvalandžiui pamerkti į vandenį.

Plonais griežinėliais supjaustytą svogūną pakepinti aliejuje, kol švelniai paruduos. Į tą pačią keptuvę sudėti stambiai supjaustytą mėsą ir kepti, kol ji įgaus rudai auksinę spalvą. Įdėti sutrintas česnako skilteles ir pakepti dar porą minučių. Sudėti jogurtą, įberti druskos, raudonųjų pipirų. Įpilti puodelį vandens ir troškinti ant silpnos ugnies apie 40 min. arba kol mėsa taps minkšta.

Aliejuje apkepinti stambiai sutarkuotas arba supjaustytas plonais šiaudeliais morkas, po kelių minučių suberti razinas, migdolus ir dar šiek tiek pakepti. Jei keptuvėje liko aliejaus, jo perteklių nupilti.

Dideliame inde užvirinti penkis puodelius vandens, suberti ryžius ir pavirti 2-3 minutes. Įberti šafrano, raudonųjų pipirų, kardamono. Ant viršaus sudėti mėsą, indą uždengti ir porą minučių kepti ant stiprios ugnies, o tada kepti orkaitėje gerą pusvalandį. Išėmus apiberti morkų ir razinų mišiniu.

Skanaus!

Eglė, Vilnius

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"