Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Agurkai konservuoti su garstyčiomis

 
2012 08 23 0:00

Labai geras receptas, agurkai būna traškūs. Pagal šį receptą gal kiek per daug acto, todėl pageidaujant švelnesnių agurkų, galima acto kiekį mažinti.

Reikės: 4 kg agurkų, 200 g aliejaus, 200 g cukraus, 200 g 9% acto, 100 g druskos, 2 v.š. sausų garstyčių, 50 g smulkiai supjaustytų česnakų, 2 a.š. maltų juodų pipirų.

Galima naudoti ir senesnius agurkus, tik jiems reikėtų nulupti odelę ir išpjauti didžiausias sėklas. Agurkai pjaustomi vidutinio dydžio skiltelėmis. Visi ingredientai sumaišomi puode ir pastatomi porai valandų, kad išsiskirtų sultys. Mišinį dedame į sterilizuotus stiklainiukus, įstatome į puodą su neprisuktais dangteliais ir sterilizuojame 30 minučių. Užsukame dangtelius, atšaldome.

Galina

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"