Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Ant grotelių kepta lašiša

2012 06 29 0:00

2 porcijoms reikės: 2 lašišos gabaliukai, 2 česnakų skiltelės, petražolių pluoštelis, po 2 v.š. žemės riešutų (gali būti sūdyti) ir tarkuoto parmezano sūrio, druskos, juodų pipirų, apie 60 ml alyvuogių aliejaus, 0,5 kg voveraičių, 25 g sviesto.

Riešutus pakaitinkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami. Kai tik pajusite, jog riešutai ėmė skleisti aromatą, iškart nukelkite nuo ugnies.

Blenderiu sutrinkite petražoles, riešutus, alyvuogių aliejų ir 1 skiltelę česnako. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Lašišos gabaliukuose padarykite po dvi įpjovas ir atsargiai prikimškite po šaukštelį padažo. Lašišos odeles patepkite aliejumi ir dėkite oda į apačią ant grotelių. Kepkite  apie 15 min. ant grilio. Baigiant kepti pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais, pašlaktykite ir papuoškite citrina.

Voveraites pakepkite su trupučio sviesto, įmeskite kapotą skiltelę česnako. Pabaigoje sudėkite likusį žolelių padažą ir dar truputį patroškinkite.

Skanaus!

Violeta, Vilnius

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo receptą, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kėdainių fabriko" puikių padažų.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"