Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITZAPAD-2017
ĮDOMYBĖS

Konkursas.Aštrios tigrinių krevečių uodegėlės

 
2013 05 01 0:00

Reikės: 20 tigrinių krevečių, 2 aitriųjų paprikš, 4 skiltelių česnakų, 4 v.š. alyvuogių aliejaus, 2 saujų šviežių mėtų, citrinos, druskos, pipirų. 

Aitriąsias paprikas perpjauti pusiau, pašalinti sėklas ir susmulkinti. Česnako skilteles nulupti ir sukapoti.

Paprikas ir česnakus sudėti į dubenėlį, įberti žiupsnelį druskos, užpilti aliejumi ir išmaišyti. Paruoštu marinatu užpilti krevetes ir šaldytuve laikyti parą.

Dabar pasiruošim padažą. Mėtas susmulkinti. Nuo citrinos nutarkuoti žieveles ir išspausti sultis. Jas supilti ant smulkintų mėtų, suberti žieveles, pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti (galima įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus).

Krevetes išimti iš marinato ir sumauti ant medinių iešmelių. Ant grotelių iš kiekvienos pusės kepti po kelias minutes, kol taps rausvos. Patiekti su mėtų padažu.

Grytė K., Kaunas

Iki ge­­gu­­žės 9 d. kvie­­čia­­me pa­­si­­da­­lin­­ti jū­­sų mėgs­­ta­­miau­­sių pa­­va­­sa­­ri­­nių pa­­tie­­ka­­lų re­­cep­­tais, ku­­riuos siųs­­ki­­te el.p. zai­­di­­mai@l­­zi­­nios.lt. Vi­­sus gau­­tus re­­cep­­tus pub­­li­­kuo­­si­­me rub­­ri­­ko­­je "Ska­­naus!". Net de­­šim­­čiai lai­­min­­gų­­jų pa­­do­­va­­no­­si­­me po Ko­­ta­­nyi prie­­sko­­nių rinkinį.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaZapad-2017Karjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"