TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Babbaluci d'aglio Ammoglio

2012 09 14 14:29

Sicilijos Babbaluci sraigės su tradiciniu česnakų-pomidorų padažu ir itališka paskrudinta duona ciabatta. Svarbu naudoti šviežius ingredientus, o visas proporcijas galima keisti pagal skonį.

Pagrindiniai ingredientai: 2kg Babbaluci (mažos sausumos sraigės), traški itališka duona ciabatta.

Babbaluci sraigių paruošimas

Įdėkite į puodą sraiges ir kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu (galite pamirkyti jas net valandą ar daugiau, kad suminkštėtų).

Nusausinti ir skalauti dar kartą šaltu, stipriai pasūdytu vandeniu. Pasudytame šaltame vandenyje palikti iki užvirimo.

 

Ingredientai česnakų-pomidorų padažui Ammoglio d'aglio: 4-6 sultingi naminiai pomidorai, 1 galvutė šviežio česnako, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus (rekomenduojama itališkas), jūros druska (Sicilijos būtų geriausia), raudonėliai arba petražolės.

Ammoglio d'aglio padažo paruošimas

Sutraiškykite česnako skilteles, supjaustykite į mažus gabaliukus ir dar juos patrinkite, kad išsiskleistų visas aromatas ir aliejus. Pamažu įmaišykite 1/2 v.š. druskos į 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus. Sukapokite ir sutrinkite pomidorus, kad ištekėtų kuo daugiau sulčių ir tada įdekite juos į mišinį. Aromatui sustiprinti įdėkite raudonėlio arba petražolių.

Padažas turėtų būti gana tirštas (mišinį galima įdėti ir į maišytuvą, kad taptų pastos pavidalo)

Skanaukite ir kurkite receptą savaip!

  

Orkaitėje paskrudinkite itališkos duonos. Jei norite daugiau Sicilietiško aromato - tiesiog kartu įdekite daugiau česnako skiltelių.

Sumaišykite sraiges su ammoglio d'aglio padažu ir uždėkite pavirti ant mažos ugnies. Troškinti 6-10 minučių, retkarčiais pamaišant.

Sicilija jūsų namuose!

Skanaus :))

Dovilė Zabarskaitė, Vilnius

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"