Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Baklažanų parmigiana

 
2012 08 30 0:00
Autoriaus nuotr.

4-5 valgytojams reikės: 3 skardinių konservuotų itališkų pomidorų (aš naudoju smulkintų dvi skardines ir vieną nesmulkintų pomidorų), 2 stambių baklažanų (jei mažesni, geriau naudoti tris), 2 pomidorų, 100-150g mocarellos, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, džiovintų (arba šviežių) raudonėlių, džiovinto baziliko, itališkų žolelių mišinio, uoginės paprikos (Cayene) prieskonių, balzaminio acto, 1 svogūno, 4 česnako skiltelių.

1.Supjaustyti baklažanus arba rutuliukais (~1cm storio) arba juostelėmis.

2.Įkaitinti keptuvę, pašlakstyti aliejumi (stenkitės naudoti kuo mažiau aliejaus, geriau ilgiau pastovėti ir pakepti, negu poto valgyti taip riebiai), ir kepti baklažanus juos dar pabarstant truputėliu druskos. Aš kepu per dvi keptuves, kad greičiau būtų.

3.Kai baklažanai bus iškepę, galima ruošti padažą. Tam reikės didesnės keptuvės. Ją įkaitinkite, įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles.Pakepinkite, kad suminkštėtų. Tada supilkite konservuotus pomidorus iš skardinių.Leiskite viskam įkaisti. Tada berkite du ar tris žiupsnius drukos, vieną šaukštą cukraus.Pamaišykite.Tada berkite du-tris žiupsnius raudonėlio ir tiek pat baziliko. Pamaišykite, leiskite paburbuliuoti viskam, pagal skonį ir aštrumo mėgimą įberkite pipirų ir uoginės paprikos prieskonių (su jais atsargiai, nes jei per daug tai labai aštru.Aš dedu mažiau nei pusę arbatinio šaukštelio).Dar įberkite itališkų žolelių mišinio žiupsnį. Tegu viskas dar paburbuliuoja. Tada įpilkite du šaukštus balzaminio acto. Pamaišykite. Paragaukite ar nieko netrūksta, jei reikia įdėkite.

4.Sutarkuokite mocarellą, supjaustykite griežinėliais pomidorus.

5.Į indą kuriame kepsite (aš naudojau tradicinio dydžio stiklinę formą) išdėliokite keptus baklažanus taip, kad padengtų dugną vienu sluoksniu. užpilkite 1/3 pomidorų padažo, gražiai paskirstikite ant baklažanų.Sudėliokite puse pjaustytų pomidorų.Vėl dėkite sluoksnį baklažanų, dar 1/3 pomidorų padažo ir ant viršaus likusius pjaustytus pomidorus. Tada dar vieną sluoksnį baklažanų (tai turėtų būti paskutinis sluoksnis) ir likusį pomidorų padažą. Ant viršaus pabarstykite mocarellos.

6.Kepti 200 laipsnių orkaitėje, tol kol apskrus mocarella. Tai užtruks maždaug 20-30min.

Skanaus!

Skirmantas Kaziliūnas, Vilniaus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itaiškos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaZapad-2017Karjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"