Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Baklažienė

 
2012 06 18 0:00

0,5 l saldžiarūgštės uogienės reikės: 2 baklažanų, 4-5 gvazdikėlių, 1 cinamono lazdelės arba miltelių, 1-2 anyžių, arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero, 300-350 g cukraus, 750 g vandens, 1-1,5 citrinos.

Baklažanus reikia nulupti ir pamerkti į pasūdytą vandenį, kad dingtų kartumas. Tame vandenyje galima laikyti nors ir pusvalandį.

Pasiruoškite gvazdikėlius, cinamoną (galima ir lazdelę, ir miltelius), anyžius, sutarkuokite imbierą, išspauskite citriną.

Užkaiskite vandenį. Baklažanus nusausinkite, supjaustykite arba juostelėmis, arba kubeliais, sudėkite į paruoštą vandenį ir pavirkite maždaug 5 min. 

Kitame inde užvirkite vandenį (750 g) su cukrumi, gvazdikėliais, cinamonu, anyžiais ir sutarkuotu imbieru. Į jį suverčiami apvirti ir kiaurasamtyje nusausinti  baklažanai.  Kai užvirs, pamaišant virkite apie pusvalandį. Prieš baigiant virti supilamos citrinų sultys.

Verdant paragaukite ir pakoreguokite ingredientų proporcijas pagal savo skonį: galima pridėti ar daugiau cukraus, ar imbiero, ar citrinos.

Šia baklažanų uogiene labai skanu užtepta bandelė ar šviežio batono rienkelė ir labai tinka kaip desertas prie kavos ar arbatos. Taip pat skanu su varške, tinka su blynais arba skanauti vieną.

Šaldytuve laikyti savaitę.     

Skanaus!

Silvija, Vilniaus r.

Siųskite ir jūs uogienės ar uogų patiekalo receptą ir dalyvaukite konkurse. Liepos 15 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

 

Autorės nuotr.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaZapad-2017Karjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"