TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Balandėliai

2011 11 07 9:00

Balandėliams reikės: 1 kg kopūsto, 300 - 350 g mėsos faršo (gali būti kiauliena, jautiena, veršiena ar paukštiena), 1/2 stikl. ryžių, 1 kiaušinio, 1 svogūno, pipirų (maltų ir grūdeliais), druskos, 2 morkų, kelių lauro lapų, 2-3 v.š. pomidorų padažo, 1 a.š miltų, 3-4 v.š. grietinės, krapų, lydyto sviesto ar aliejaus kepimui.

Pirmiausia reikia pasiruošti kopūsto lapus. Atskirti kopūsto lapus, tada po kokius 5 lapus dėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Kelias minutes apvirkite, kol šiek tiek suminkštės.

Toliau einame prie balandėlių įdaro gaminimo. Išvirkite ryžius. Kai išvirs, palikite, kad kiek atšaltų. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite. Sumaltą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, ryžiais, kiaušiniu, pipirais ir druska. Išsidėliokite kopūstų lapus ir su šaukštu lygiomis dalimis išdėliokite faršą ant kopūsto lapo krašto. Susukite suktinukus, kaip vokus.

Į įkaitintą keptuvę dėkite balandėlius ir juos trumpai apkepkite iš abiejų pusių ant gan stiprios ugnies. Tada į puodą dėkite sutarkuotas arba griežinėliais supjaustytas morkas, balandėlius. Suberkite pipirų grūdelius, įdėkite lauro lapus, įberkite šiek tiek druskos ir užpilkite iki pusės vandeniu, kuriame apvirinėjote lapus.  Troškinkite balandėlius apie 45 min. ant vidutinio stiprumo kaitros.

Baigiant troškinti atskirame inde grietinę gerai sumaišykite su miltais, dėkite pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Tada viską supilkite į puodą ir leiskite pavirti dar 5 min. Prieš pateikiant užberkite smulkintų krapų.

Balandėlius patiekite su virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Rolandas Žvironas, Vilnius

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"