Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Brokolių sriuba, pagardinta mėlynųjų palėsių sūriu

2012 04 17 16:57

Brokolių sriubai reikės: 300 g brokolių, 1 svogūno, 1 bulvės, 1 v.š. aliejaus, 1 l daržovių sultinio, 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio, pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų.

Įkaitinkite puode aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite, kol išvirs bulvės. Suberkite pasmulkintą brokolį, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Virkite 3-4 min. Įdėkite 2/3 nurodyto kiekio sūrio. Leiskite jam iširpti.

Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite sriubai šiek tiek atvėsti. Sutrinkite sriubą elektriniu plaktuvu. Dėkite puodą su sriuba ant ugnies ir pašildykite.

Išpilstykite sriubą į lėkštes ir užbarstykite likusiu sūriu.

Skanaus!

Loreta Modeliauskaitė, Jurbarkas

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"