Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Česnakinė prancūziška sriuba

 
2012 04 18 0:00

6 porcijoms reikės: 1 prancūziško batono, 3 v.š. alyvuogių aliejaus, 3 galvų česnako, 3 nedidelių porų, 1,4 kg bulvių, 2 morkų, 2 l vandens, 1 vištienos sultinio kubelio, 50 ml grietinėlės, 1 v.š. sviesto, 1 st.tarkuoto sūrio "Žementalis", durskos, pipirų pagal skonį.

Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepinkite supjaustytus porus ir česnakus (apie 5 min.). Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir žiedeliais supjaustytas morkas. Dar pakepkite apie 5 min. Supilkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį ir virkite apie pusvalandį.

Šiek tiek atvėsusią sriubą sutrinkite elektriniu plaktuvu, supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vėl pakaitinkite sriubą.

Išpilstykite sriubą į lėkštes ir užberkite batono skrebučių su sūriu.

Skanaus!

Margarita Maleikienė, Kaunas

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"