Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Cinamoniniai sausainiai su riešutais

 
2012 12 23 0:00
Autorės nuotr.

40 vnt. reikės: 200 g kambario temperatūros sviesto, 200 ml cukraus, 100 ml tamsaus cukranendrių cukraus, 2 kiaušinių, 150 g smulkintų migdolų, tarkuoto 200 g baltojo šokolado, 100 g baltojo šokolado (apliejimui), 350 ml speltos miltų, 200 ml speltos dribsnių, 2 v.š. malto cinamono, 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.

Sumaišykite sviestą, cukrų, cukranendrių cukrų ir kiaušinius.

Suberkite smulkintus (susmulkinau prieskonių trintuve) riešutus, tarkuotą šokoladą, speltos dribsnius ir maltą cinamoną.

Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vėliau suberkite į tešlą. Maišykite, kol ji pasidarys vientisa.

Rankomis fotmuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną rutuliuką paspauskite šakute, kad pasidarytų plokščias "blynelis". Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 minučių. Iškepusius palikite atvėsti.

Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir juo apliekite jau atvėsusius sausainius.

Palikite šaltai, kad šokoladas sukietėtų.

Gražaus laukimo :)

Kristina Gricienė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"