Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Daržovių troškinys

 
2013 05 02 0:00

Reikės: 200 g šparaginių pupelių, 300 ml sojų pieno, 1 gab. daržovių sultinio, 2 v.š. kukurūzo krakmolo, svogūno, morkos, kelių pievagrybių, 1 v.š. aliejaus, 1 sklitelės česnako, po 1 a.š. baziliko, raudonėlio, mairūno, čiobrelio, šalavijo, druskos, pipirų. 

Prikaistuvyje pašildykite sojų pieną ir daržovių sultinį; maišykite, kol sultinio kubelis ištirps. Jokiu būdu pieno neužvirkite, tiesiog jį sušildykite.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintus svogūnus, kubeliais supjaustytas morkas ir pievagrybius. Sudėkite druską, pipirus, visas žoleles ir susmulkintą česnaką.

Krakmolą gerai išmaišykite su 2-3 valgomaisiais šaukštais šalto vandens ir supilkite į pieną ir sultinį. Gerai ir greitai išmaišykite, kad nespėtų sutirštėti. Sudėkite šparagines pupeles, gerai išmaišykite. Viską sumaišykite su jau paruoštomis daržovėmis.

Sudėkite į troškintuvą ir kepkite 10-15 min. iš anksto iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Laura G., Alytus

Iki ge­gu­žės 9 d. kvie­čia­me pa­si­da­lin­ti jū­sų mėgs­ta­miau­sių pa­va­sa­ri­nių pa­tie­ka­lų re­cep­tais, ku­riuos siųs­ki­te el.p. zai­di­mai@l­zi­nios.lt. Vi­sus gau­tus re­cep­tus pub­li­kuo­si­me rub­ri­ko­je "Ska­naus!". Net de­šim­čiai lai­min­gų­jų pa­do­va­no­si­me po Ko­ta­nyi prie­sko­nių rinkinį.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"