Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Dešrelių kąsneliai

2012 01 16 0:00

Reikės: 500 g dešrelių, 0,5 stiklinės džiūvėsėlių, 80 ml pieno, 0,5 svogūno, 2 kiaušinių, 2 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 saujos sezamų sėklų.

Sumaišykite pieną ir džiūvėsėlius. Palikite pastovėti, kol pienas susigers.

Dešreles, 1 kiaušinį, džiūvėsėlius ir svogūną sudėkite į maisto smulkintuvą,susmulkinkite ir gerai sumaišykite. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve 30 min.

Lakštą tešlos horizontaliai padalinkite į 2 dalis. Tešlos viduryje dėkite 1/4 masės ir paskirstykite ją. Tešlos kraštus patepkite išplaktu kiaušiniu ir suformuokite dešrelės formą. Tą patį padarykite su likusiu įdaru ir tešla. Turite gauti 4 ilgus suktinukus.

Paruoštus suktinukus (sujungimu į apačią) dėkite ant kepimo popieriumi iškloto indo. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve 30 min., kol sukietės.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Įstrižai kiekvieną suktinuką padalinkite į 7 dalis. Aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir kiekvieno gabalėlio viršų porakart pradurkite smailiu peiliu, kad tešla neskiltų. Apibarstykite sezamo sėklomis.

Orkaitėje kepkite 25-30 min. Labai skanu su pomidorų padažu.

Ir greitai pagaminama, ir labai gardu!

Skanaus!

Irutė Kasparavičienė, Vilkaviškis

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"