Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Eglutė kvepianti imbierais

 
2012 12 21 20:23
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės: margarino 120 g, medaus 130 g, cukraus 140 g, kvietinių miltų 360 g, kepimo miltelių 0,5 šaukštelio, cinamono 1,5 šaukštelio, muskato 0,5 šaukštelio, maltų gvazdikėlių 0,5 šaukštelio, imbiero 0,5 šaukštelio.

Glaistui reikės: 1 kiaušinio baltymo, 150gr cukraus pudros, 1 šaukštelio citrinos sulčių, pabarstukų.

Ištirpinti margariną, supilti medų, cukrų ir viską gerai išmaišyti, kol neliks cukraus kristaliukų. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius ir viską gerai išminkyti. Tešlą iškočioti ir formuoti žvaigždeles nuo didesnio iki mažesnio. Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.

Atvėsusius tepti paruoštu glaistu ir apibarstyti spalvotais pabarstukais. Vieną prie kitos sulipdyti papuoštas detales tuo pačiu glaistu.

Neringa Venskutonienė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"