Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Elnienos pjausnys su obuoliais

 
2013 01 28 0:00

Reikės: elnienos (gali būti ir stirnienos) nugarinės, 4 obuolių, cukraus pudros, 0,3 puodelio portveino, 6 v.š. sviesto, 12 vyšnių cukatų, druskos ir pipirų pagal skonį. 

Nuluptus obuolius supjaustykite 0,5 cm skiltelėmis ir pabarstykite cukraus pudra, supilkite vyną ir palikite 30 min. Atsiradus sulčių, jas nupilkite ir patroškinkite svieste. 

Elnieną supjaustykite 1 cm storio kepsneliais, pabarstykite pipirais, druska ir 3-4 min apkepkite kepsnius iš abiejų pusių. 

Keptuvėje išlydykite 3 šaukštus sviesto, supilkite vyną (sunką nuo obuolių), sudėkite vyšnias, pakaitinkite viską. 

Elnienos pjausnius patiekite su paruoštu padažu ir obuoliais. Garnyrui tiks šviežios arba marinuotos daržovės. 

Skanaus!

Laurynas Prusokas, Klaipėda

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"