TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Eršketas husariškai

2011 12 09 14:57

Jūsų dėmesiui  iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantisį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamas, orkaitėje keptas eršketas šampane. Pirmą kartą jo teko paragauti prieš daugelį metų viešint pas pažįstamus rusus Volgograde, vėliau ne kartą gaminomės ir patys.

Eršketas – skamba prabangiai, tačiau pasižiūrėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą ir balansuoja ant kokybiškos mėsos kainos ribų. Taigi jį drąsiai galima priskirti prie patiekalų, kurie galėtų papuošti Jūsų šeimos stalą artėjančių švenčių metu.

Ruošiant jį  nereikia persistengti su prieskoniais, nes eršketo mėsa jau yra švelnaus ir malonaus skonio, todėl naudojame tik druską ir pipirus, užpilame šampanu, o toliau visą darbą atliks jūsų orkaitė.

Mums reikės: vienos eršketo, 250 ml šampano (sausas), druskos, pipirų pagal skonį, 1 citrinos.

Išdarinėtą eršketą pasūdome, pabarstome  pipirais, dedame į kepimo skardą, užpilame šampanu ir kepame 30 minučių 180 – 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Prieš pateikiant, eršketą papuošiame salotų lapais, petražolėmis, krapais, citrinos ir agurkų  griežinėliais.

Čia tiks šampano  padažas, kuris pagaminamas labai paprastai:  150 ml šampano suplakame su 2-iejų  kiaušinių tryniais ir kaitiname kol sutirštėja. Pagardiname cukrumi, druska, Dižono garstyčiomis, skiltele trinto česnako, tarkuota citrinos žievele.

Geros šventės!

Vita Židonienė, Kaunas

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"