Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Eršketas husariškai

 
2011 12 09 14:57

Jūsų dėmesiui  iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantisį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamas, orkaitėje keptas eršketas šampane. Pirmą kartą jo teko paragauti prieš daugelį metų viešint pas pažįstamus rusus Volgograde, vėliau ne kartą gaminomės ir patys.

Eršketas – skamba prabangiai, tačiau pasižiūrėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą ir balansuoja ant kokybiškos mėsos kainos ribų. Taigi jį drąsiai galima priskirti prie patiekalų, kurie galėtų papuošti Jūsų šeimos stalą artėjančių švenčių metu.

Ruošiant jį  nereikia persistengti su prieskoniais, nes eršketo mėsa jau yra švelnaus ir malonaus skonio, todėl naudojame tik druską ir pipirus, užpilame šampanu, o toliau visą darbą atliks jūsų orkaitė.

Mums reikės: vienos eršketo, 250 ml šampano (sausas), druskos, pipirų pagal skonį, 1 citrinos.

Išdarinėtą eršketą pasūdome, pabarstome  pipirais, dedame į kepimo skardą, užpilame šampanu ir kepame 30 minučių 180 – 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Prieš pateikiant, eršketą papuošiame salotų lapais, petražolėmis, krapais, citrinos ir agurkų  griežinėliais.

Čia tiks šampano  padažas, kuris pagaminamas labai paprastai:  150 ml šampano suplakame su 2-iejų  kiaušinių tryniais ir kaitiname kol sutirštėja. Pagardiname cukrumi, druska, Dižono garstyčiomis, skiltele trinto česnako, tarkuota citrinos žievele.

Geros šventės!

Vita Židonienė, Kaunas

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"