Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR IT
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Farširuota lydeka

2013 02 26 10:31
Autorės nuotr.

Reikės: 1 lydekos (apie 2 kg svorio), 2 morkų, 1 svogūno, 2 riekių batono, 2 kiaušinių, apie 100 g nerūkytų lašinių, 200 ml pieno, žiupsnelio maltų baltųjų pipirų, žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų, druskos. Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Pirmiausia nuskuskite ir išdarinėkite lydeką, po to nukerpkite pelekus. Odą pradėkite lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskirkite mėsą nuo stuburo ir nuvalykite mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą pamarinuokite su pipirais ir druska.

Morkas sutarkuokite stambia trintuve ir pakepinkite aliejuje. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkit aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkite į pieną.

Žuvies mėsą permalkite mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalkite ir lašinius. Gautą masę išminkykite ir sudėkite likusius baltuosius ir juoduosius pipirus, druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gautą masę sudėkite į lydekos odą, užsiūkite pilvą. Lydeką ištepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 1,5 val. +150 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

Rasa Rutkauskienė, Kaunas

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"