Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas.Įdaryta cukinija

2013 04 30 0:00

Reikės:  6 cukinijų, 2 pomidorų, 200 g grybų, raudonosios paprikos, svogūno, 3 skiltelių česnako, 4 v.š. alyvuogių aliejaus, 2 v.š. džiūvėsėlių, druskos, pipirų, bazilikų.

Jaunas cukinijas perpjaukite išilgai. Pašalinkite sėklas ir išskobkite dalį minkštimo (jį būtinai pasilikite). Sudėkite cukinijas ant trupučiu aliejaus patepto kepimo popieriaus.

Atskirai susmulkinkite visas daržoves.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką, po keleto minučių – svogūną, dar po keleto – česnaką. Lėtai maišykite ir kepkite, kol svogūnai įgis auksinį atspalvį ir taps permatomi.

Sudėkite mėgstamus grybus, cukinijos minkštimą, o po kelių minučių – pomidorus ir susmulkintą šviežią baziliką. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite neuždengtoje keptuvėje apie 15 min.

Paragaukite, ar netrūksta jokių prieskonių. Jeigu keptuvėje yra daug skysčio jį nukoškite, bet neišpilkite. Įdėkite šiek tiek organinių džiūvėsėlių, kad visos daržovės geriau suliptų.

Šiuo mišiniu užpildykite išskobtas cukinijas ir užpilkite išsaugotu daržovių skysčiu.

Kepkite iš anksto iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-45 min. Kai cukinijos įgaus gražų rudą atspalvį galite jas uždengti folija ir kepti dar keletą minučių.

Skanaus!

Aušra Murauskienė, Kaunas

Iki ge­gu­žės 9 d. kvie­čia­me pa­si­da­lin­ti jū­sų mėgs­ta­miau­sių pa­va­sa­ri­nių pa­tie­ka­lų re­cep­tais, ku­riuos siųs­ki­te el.p. zai­di­mai@l­zi­nios.lt. Vi­sus gau­tus re­cep­tus pub­li­kuo­si­me rub­ri­ko­je "Ska­naus!". Net de­šim­čiai lai­min­gų­jų pa­do­va­no­si­me po Ko­ta­nyi prie­sko­nių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"