Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Įdaryta kiaulienos šoninė

 
2011 12 07 11:24

Patiekalui reikės: didesnio gabalo kiaulienos šoninės su šonkauliais (kad galima būtų padaryti kišenę), faršo kiaulienos ir jautienos, galima ir kapotos mėsos, džiovintų slyvų ir abrikosų po saujelę, kiaušinis, prieskonių, aliejaus, majonezo.

Šoninę įtriname prieskoniais, druska, pipirais, lauro lapais, česnaku. Paliekame porai valandų pasimarinuoti. Tarp šoninės ir šonkaulių  įpjauname gilią kišenę, kurią taip pat įtriname prieskoniais.

Tuo metu paruošiame įdarą, kurį dėsime į vidų. Užpilame ir pamirkome šiltame vandenyje slyvas ir abrikosus. Faršą arba kapotą mėsą  paruošiame kaip kotletams (sumaišome su kiaušiniu ir prieskoniais, įspaudžiame šiek tiek česnako). Į paruoštą mėsą sudedame slyvas ir abrikosus, viską išmaišome, kad vaisiai pasiskirstytų tolygiai. 

Paruoštą faršą sudedame į “kišenę” ir kad neiškristų kai keps, užsmeigiame mediniais pagaliukais.  Visą mėsos gabalą, prieš kišant į orkaitę, ištepame majonezu ar aliejumi.  

Gaminį dedame į 220 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame apie 1-2 val.

Patiekalas skanus tiek karštas, tiek ir šaltas.

Skanaus!

Gražina Masiulienė

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"