Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Įdarytos pievagrybių kepurėlės su vyno padažu

2012 12 07 9:00

Patiekalui reikės: 12 didelių pievagrybių, 200 g špinatų, 150 g pomidorų, 3 svogūnų, skiltelės česnako, 60 g fermentinio sūrio, 3 v.š. alyvuogių aliejaus, aliejaus, po 100 ml baltojo vyno ir daržovių nuoviro, 1 v.š. citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Pievagrybius nuplaukite ir nupjaukite kotelius. Kotelius supjaustykite mažais gabalėliais. Kepurėles apšlakstykite citrinų sultimis, iš vidaus pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite marinuotis.

Svogūnus, česnaką, pomidorus, špinatus smulkiai sukapokite, sutarkuokite sūrį. Įkaitinkite 2 v.š. aliejaus, į jį berkite paruoštą svogūną, česnaką ir pievagrybių kotelius, truputį patroškinkite. Į paruoštą troškinį dėkite pomidorus, špinatus ir dar šiek tiek patroškinkite. Tuomet dėkite 2/3 sutarkuoto sūrio. Šią masę kimškite į grybų kepurėles, jas dėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Apšlakstykite šaukštu aliejaus, pilkite sumaišytą su daržovių nuoviru vyną ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 min.

Patiekiant grybų kepurėles, galite apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Liokadija Bubienė, Šilutė

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"