Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Itališkas baklažanų apkepas

2012 09 12 10:12
Autorės nuotr.

Reikia: 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, 2 skardinių konservuotų pomidorų, baziliko lapelių, 2 baklažanų, 2 ikiaušinių, žiupsnelio druskos ir pipirų, miltų, 2 gabalėlių mocarelos sūrio, 400 gramų kalakutienos faršo, kalakutienos prieskonių, 100 gramų „Džiugo“ sūrio.

Susmulkiname ir apkepiname svogūnus ir česnakų skilteles. Kalakutienos faršą pagardiname kalakutienos prieskoniais ir sudedame į keptuvę. Ten pat supilame konservuotus pomidorus, įberiame žiupsnelį druskos, dalį bazilikų lapelių. Troškiname apie 15-20 min. Baklažanus supjaustome kažkur pusės centimetro storio griežinėliais, apvoliojame miltuose ir kiaušinio plakinyje. Apkepame. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Į kepimo indą pilame sluoksnį padažo, ant jo dedame sluoksnį apkeptų baklažanų, vėl padažo. Uždedame mocarelos gabalėlius bei likusius baziliko lapelius, apibarstome tarkuotu „Džiugo“ sūriu, sluoksniuojame iš naujo. Viršų apibarstome sūriais. Uždengę apkepą folija, 25 min. kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuimame foliją ir pakepame dar 5 min., kad apskrustų.

Skanaus

Audrutė Savickienė

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"