Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR IT
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Itališki makaronai su pelėsinio sūrio padažu

2012 09 11 11:23
Autorės nuotr.

Reikės: po 1 svogūno ir paprikos, 2 pomidorų, 1 indelio juodųjų alyvuogių, 300 g virto kumpio, 200 ml grietinėlės, 300 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, 1 pakelis mėgstamų makaronų, druskos, žiupsnelio itališkų prieskoninių žolelių mišinio.

Svogūną, pomidorą ir papriką supjausčius plonomis juostelėmis pakepinti keptuvėje. Nuolat maišyti. Virtas kumpis supjaustomas kubeliais ir pakepinamas keptuvėje kartu su svogūnais, pomidorais bei paprikomis. Į keptuvę supilama grietinėlė, pagardinama druska bei itališkomis žolelėmis. Proceso gale į bendrą padažą suberiamos perpus perpjautos juodosios alyvuogės. Viskas troškinama, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Tuomet dalis pelėsinio sūrio sudedama į padažą ir jam leidžiama aptirpti, o dalis į padažą keliauja prieš pat patiekiant makaronus lėkštėje.

Skanaus!

Donata Markulė

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

Autorės nuotr.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"