Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Jautienos kebabas

 
2012 05 30 10:40

6 iešmeliams reikės: 400 g jautienos kumpio, 5-6 v.š. alyvuogių aliejaus, 1-3 a.š. aitriosios paprikos, 4-5 nedidelių pomidorų, 2 pitų, 1/2 raudonojo kopūsto, 2 skiltelių česnako, 200 g natūralaus jogurto, nedidelio agurko, 100 g konservuotų kukurūzų, druskos, pipirų, jūros druskos.

Mėsą supjaustykite smulkiais gabaliukais. Aliejų sumaišykite su aitriąja paprika ir šiame marinate mėsą palaikykite apie 0,5 val.

Pomidorus supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Duonelę suplėšykite nedideliais gabaliukais, kopūstą supjaustykite maždaug 3x3 cm dydžio kvadratėliais.

Mėsą sumaukite ant medinių iešmelių pakaitomis su pomidorais, duonele ir kopūstais.

Paruoškite padažą. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su jogurtu. Agurką perpjaukite išilgai į 4 dalis, išimkite sėklytes ir susmulkinkite. Sumaišykite jogurtą, agurkus ir kukurūzus. Pagardinkite druska, pipirais.

Paruoštą mėsą aptepkite marinatu ir kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 8 min. Paruoštą mėsą apibarstykite jūros druska, pipirais, ir patiekite su jogurto padažu.

Skanaus!

Lolita Varnauskienė

Siųskite ir jūs savo ant grotelių kepto patiekalo ar jo marinato receptą ir dalyvaukite konkurse. Birželio 10 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"