TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Kalakutienos vėrinukai

2012 09 20 15:00
Autorės nuotr.

Kalakutienos paruošimui reikės: kalakutienos filė, druskos, pipirų, rozmarinų, kelių skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus, šalto rūkymo šoninės.Garnyrui reikės: maždaug 2 kg cukinijos arba moliūgų (galima ir cukinijos, ir moliūgų), 3–4 apelsinų, 3–4 citrinų, 1 kg cukraus.

Kalakutienos paruošimas

Kalakutienos file supjaustyti juostelėm, pagal skonį apibarstyti druska, pipirais, rozmarinais (geriausia šviežiais sumaltais, kad išsiskirtų sultys), sutarkuoti citriną su visa odele ir visu minkštimu, susmulkini keletą skiltelių česnakų (pagal skonį), viską sumaišyti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir palikti stovėti kambario temperatūroje apie 20 min. (jei šaldytuve, tai per naktį, bet ilgiausiai – parą.).

Kai kalakutiena išsimarinavo, supjaustyti labai plonai šalto rūkymo šoninės su odele, imti iešmą, sudėti kartu juostelę šoninės bei juostelę file ir susukti vis perduriant ant iešmo.

Pavartant kepti 10–15 min. orkaitėje, grilyje arba šašlykinėje.

Kalakutienos iešmelius patiekti su ryžiais arba bulvių koše ir garnyru.

Garnyro paruošimas

Mano svečiams ir šeimai labiausiai patinka cukinijų garnyras, kurio visiems metams prisiruošiu rudenį.

Citrusus nuplauti ir pamerkti į šaltą vandenį 8–12 val.

Nuo cukinijos (moliūgo) nulupti žievę, išimti sėklas ir viską (taip pat ir citrusinius vaisius) susipjaustyti gabaliukais (aš „paleidžiu“ viską per kombainą griežinėliais, kad būtų greičiau). Viską sukrečiu į puodą, užberiu cukrumi ir palaikau maždaug parą (vis pamaišydama). Tada verdu (taip pat vis pamaišydama ir graibydama putas) apie valandą. Sukrečiu į stiklainiukus ir patiekiu prie bet ko – mėsos patiekalų, blynų, net paprasto batono. Tikrai skanu!

Džiuginta Vaitkevičienė, Kaunas

Siųskite paukštienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

 

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"