Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Kalėdinė eglutė

 
2011 12 14 9:53

Eglutės tešlai reikės: 100 g sviesto, 200 g medaus, 250 g cukraus, 2 kiaušinių, 600 g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, trupučio prieskonių meduoliams.

Šokoladiniui glajui reikės: po 3 šaukštus sviesto, pieno, cukraus ir kakavos.

Baltam glajui reikės: 2 kiaušinių baltymų, 10 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukštelio citrinos rūgšties.

Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.

Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.

Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos žvaigždės skirtingų dydžių ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

tada gaminame šokoladinį glajų - šokoladą išlydyti sviestą ,įpilti cukrų,pieną ir kakavą ir keletą minučių pavirti Baltąjį glajų - Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu ,sudėti cukraus pudrą ,gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti Belieka sulipdyti eglutę Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos , patepus šokoladiniu glajumi dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis eglutės forma .Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.

Neringa

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"